dolenjska

LOKALNE VOLITVE 2018 / Posvet: Bomo znali izkoristiti razvojne priložnosti?

7.11.2018 | 09:15 | M. Ž.

Foto: T. D.

Foto: T. D.

Novo mesto - Namen razvojnega posvet z naslovom Ali bomo znali izkoristiti razvojne priložnosti ter se uvrstiti med najbolj perspektivne slovenske regije, ki ga je pripravil Občinski odbor SDS v Novem mestu, je bil usmeriti pogled naprej in predstaviti vizijo razvoja mestne občine vse do leta 2022.

O tem, kako se čuti razvojni preboj v mestu in na podeželju, o razvoju turizma in stanju turistične infrastrukture ter o ravnanju z vodnimi viri so govorili mag. Marjan Hribar, direktor Zavoda Novo mesto, mag. Gregor Klemenčič, direktor Komunale Novo mesto, Bojan Kekec, nosilec liste SDS MO Novo mesto in državni svetnik, ter mag. Gregor Macedoni, neodvisni županski kandidat s podporo SDS.

Kot je sporočila Tina Dolenc, so sogovorniki med drugim iskali rešitve in možnosti za več povezovanja in sodelovanja med ljudmi, generacijami, kraji, organizacijami in društvi, posvet pa zaključili s predstavitvijo 22 točk, ki jih v odboru stranke želijo uresničiti do leta 2022 s ciljem, da pospešijo razvoj in dvignejo kakovost bivanja. Tako nameravajo uvesti tehnološke izboljšave za čist zrak in manj onesnaženja ter izboljšave vodovodnega sistema in nove čistilne naprave, obnoviti vrtce in šole, zgraditi želijo stanovanja za mlade družine in starejše, komunalno opremiti gospodarske cone, s kolesarskimi potmi povezati mesto in podeželje, uvesti paticipatorni občinski proračun, posodobiti in uvesti pametne storitve javnega servisa, s čimer bi delovanje občine še bolj približali občanom, so navedli.

‹ nazaj

Komentarji (31)

7.11.2018 7 (8) (1)OceniTrue Truic 
Navadno predvolilno populistično medijsko nastopaško fake nabijanje "Messija" in njegovega teama , teče voda v grlo ker je žoga vedno bolj na strani nasprotne večinske ekipe s"strganimi kopačkami in bosih"..panika :) II.polčas bo potop . Tako je to če "Messi in ekipa" zgubi stik z navadno publiko, nato pa računa da bo ta na stadionu navijala zanj...e moj" Messi." kera si ti nešportna ba.aba. Publika te je že zdavnaj prebrala in te bo za to tudi nagradila ob koncu tekme, z velikim žvižgom!
7.11.2018 9 (12) (3)OceniBralec Dolenjca 
Nezadovoljstvo z Macedonjem je preveliko za nov mandat. Čas za spremembo.
8.11.2018 6 (6) (0)OceniTrue Truic 
Kje se trenutno nahaja v očeh občanov "samooklicani Messi" : Anketa Dolenjska news danes : Alenka Muhič (35%, 531 glas/ov) Jože Kobe (31%, 457 glas/ov) Gregor Macedoni (28%, 416 glas/ov) Rok Mežnar (6%, 93 glas/ov) "Messi" ne ŽALI ŠPORTA, kako si se upal to početi vsa 4 leta?
8.11.2018–2 (2) (4)Ocenireziser 
@true truic problem nastane, ko bo na volitvah lahko vsak oddal le en glas...rovtarski pač glasujejo večkrat na dan na začetku je Macedoni vodil za 200 glasov
8.11.2018 2 (2) (0)OceniRepublika Podgurje 
Mi na podeželju imamo pač še kaj drugega kot samo viseti na internetu in se prvii zapoditi v anketo, zato glasujemo ko končamo z ostalimi opravili. Sicer pa šteje končni rezultat.
8.11.2018 7 (8) (1)OceniRepublika Podgurje 
Sem pa nekje zasledil zelo pritlehni napad ge. Vide Čadonič Špelič na župansko kandidatko Zveze za Dolenjsko, ki pove več kot vsaka anketa. Očitno se nekomu tresejo hlače!
8.11.2018–3 (1) (4)Ocenireziser 
Sej pravim, da vam proxy ne bo pomagal na volitvah :)
8.11.2018 3 (4) (1)OceniRepublika Podgurje 
Verjamem, da naši glasovalci teh trikov niso absolvirali, ker tudi ni potrebe. Srečno!
8.11.2018 4 (4) (0)OceniTrue Truic 
Režiser, osnovno pravilo v športu velja : Nikoli ne podcenjuj nasprotnika,prav nikoli. No, "Messi" je to malo šolo športa prešprical, zato si bo zabil avtogooool. Tudi C.Zvezda je zmagala Liverpool v torek mar ne ? E moji Messiji vi ste v svojem svetu "mehkih kolen" te dni.. Pa srečno kot pravi Republika:)
14.11.2018Ocenireziser 
http://www.dolenjskanews.com/ne-klik-svincnik-bo-odlocil/?fbclid=IwAR1WYCNZpua8phJ_ABHkA4oFaN9xP4h7FC29g8R0rdCLLtKwLpD9MCj4uJw kako naj človek voli kobeta ali muhičevo, če goljufata že pred volitvami

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava