šport

Nova kolajna za Slovenijo!

8.11.2018 | 10:50 | Avtor članka: Andrej Petkovič

Nova kolajna za Slovenijo!

Straža - Pod žgočim patagonskim soncem se nadaljujejo boji na svetovnem prvenstvu v raftingu. Včeraj je bilo na sporedu dvobojevanje in po zmagi dan prej so bili fantje pripravljeni za novo dobro predstavo.

V prvem dvoboju sta se pomerili ekipi Japonske in Slovaške. Favorizirani Japonci so izbrali desno štartno pozicijo in tudi odločno krenili s starta, vendar so jih na prvi protitočni boji presenetili Slovaki in jih izrinili iz idealne smeri. Japonci so poskušali obdržati prednost, vendar jim to ni uspelo in Slovaki so do konca le še kontrolirali razplet.

V drugem dvoboju smo videli boj nekdanjih in aktualnih svetovnih prvakov, Češke in Brazilije. Bolje so začeli Čehi in do prve boje ustvarili prednost. Vendar se Brazilci niso predajali in pri tretji boji smo videli ogorčen boj za zmago. Izšlo se je v korist Čehov in Slovenija je dobila svojega nasprotnika v polfinalu.

Čas do polfinala so fantje porabili za pripravo taktike. Dogovor je bil izbira desne štartne pozicije ter napad na prvo in tretjo bojo.

V prvem polfinalu sta se pomerili Argentina in Slovaška. Slovaki so sicer krenili iz slabše pozicije na levi strani, vendar na enak način kot v prvi tekmi uspeli na prvi boji izriniti domačo ekipo in si ustvariti prednost. Argentinci so poskušali na vse načine pridobiti izgubljeno nazaj, vendar so Slovaki vse njihove napade odbili.

V drugem polfinalu težko pričakovani dvoboj Češke in Slovenije. Naši fantje so izbrali desno štartno pozicijo in odlično startali. Čehi so tokrat ubrali drugačno taktiko in veslali boje 3 in 4. Medtem, ko je slovenska ekipa delala obrat okoli prve boje, so Čehi na vso moč veslali do tretje. Sloveniji je uspel odličen obrat, na vso moč so se pognali proti tretji boji. Vsi smo nestrpno pričakovali, kako se bo izšel dvoboj. Nato pa trenutek nepazljivosti. Ko je slovenski čoln prihajal do tretje boje na obrat, so češki tekmovalci ravno izvedli obrat. Čolna sta se srečala ob boji, vendar je češka ekipa na dovoljen način zaprla pot. Kljub velikemu naporu našim tekmovalcem ni uspelo pripeljati čoln do boje, brzice Alumineja so bile močnejše in sanj o finalu je bilo konec.

Nova kolajna za Slovenijo!

Med premorom pred tekmo za tretje mesto so bili fantje kljub razočaranju odločeni, da pokažejo vse svoje znanje in osvojijo novo kolajno. Pričakovali smo, da bo Argentina izbrala desno štartno pozicijo in pripravili dve možni taktiki. V kolikor bomo na startu močnejši, bo sledil napad na prvi boji, v primeru, da bo Argentina potegnila na startu, pa bomo iskali svojo priložnost na tretji boji. Obe ekipi sta šli na start, odločeni zmagati. Domačo reprezentanco je ob progi podpiralo več kot tisoč glasnih navijačev, vendar tudi skupina slovenskih, ki je dobila še okrepitev s Slovenci iz Buenos Airesa, ni zaostajala. Odličen start naših fantov in takojšnji napad na prvi boji. Kljub ogorčenemu odporu Argentine, gre Slovenija naprej in rutinirano

kontrolira nadaljnji potek tekme. Zmaga Slovenije do konca ni več vprašljiva in nov velik uspeh straških fantov je tu!

V finalu gladka zmaga Češke ekipe proti sosedom iz Slovaške in medalje so si razdelile vse tri evropske reprezentance.

V skupnem seštevku po dveh disciplinah ima Češka 279 točk, Slovenija 258 in Slovaška 242.

Danes je na prvenstvu tekmovalno prost dan, ki ga bodo reprezentance izkoristile za trening slaloma. Tekmovalni del se potem nadaljuje jutri s tekmo v slalomu in končuje v soboto s paradno disciplino – spustom. Na voljo je še 700 točk (300 za zmago v slalomu in 400 za zmago v spustu), zato lahko pričakujemo še naprej zagrizene boje vseh reprezentanc.

‹ nazaj

Galerija (5)

SP raft H2H2
Sp raft H2H3
SP raft H2H4
SP raft H2H5
SP-raft H2H1

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava