Neznani vandali nad plakate Franca Hudoklina in kandidate SLS

9.11.2018 | 09:00

Nepridiprave, ki so se spravljajo nad plakate, policija težko dobi.

Nepridiprave, ki so se spravljajo nad plakate, policija težko dobi.

Šentjernej - Slovenijo so pred bližajočimi se lokalnimi volitvami, torej v času politične kampanje, kot običajno preplavili številni plakati različnih strank in kandidatov za župane in občinske svetnike. Mnogi se s svojimi političnimi nasprotniki oz. tekmeci seveda v marsičem ne strinjajo, vendar to ne bi smel biti razlog za vandalizem, ki pa se pojavlja tudi tokrat - odstranjeni, prelepljeni, strgani ali kako drugače uničeni plakati.

Tako so se neznanci pred dnevi z vandalizmom spravili nad plakate kandidata za šentjernejskega župana Franca Hudoklina in kandidatov za svetnike SLS. V večernih ali nočnih urah s 7. na 8. november so poškodovali skoraj vse plakate SLS na območju občine: manjše so strgali in zmečkali, večje (jumbo plakate) pa popisali s sprejem. Kot pravijo v štabu SLS, so vandalizem prijavili na Policijsko postajo Šentjernej.

Neznani vandali nad plakate Franca Hudoklina in kandidate SLS

»V volilnem štabu dejanje obsojamo in hkrati obžalujemo, da se volilna kampanja v Šentjerneju po štirih letih ponovno sprevrača v primitivno obračunavanje s političnimi nasprotniki. Provokacijam ne nameravamo nasesti in se od nepoštene volilne borbe distanciramo,« pravijo v volilnem štabu kandidata Franca Hudoklina.

Za tovrstne prekrške je pristojen inšpektorat za notranje zadeve, ki pa opozarja, da jih je težko dokazovati, saj so kršitelji večinoma neznani.

Zakon o volilni in referendumski kampanji določa, da je prelepljanje ali uničevanje plakatov drugih organizatorjev volilne kampanje prepovedano. Za posameznika, ki trga ali kakorkoli drugače uničuje plakate, ki so bili nalepljeni v skladu z zakonom, je po tem zakonu predvidena globa od 150 do 400 evrov. Globa za ta prekršek za organizatorja volilne kampanje je od 700 do 2500 evrov, za odgovorno osebo organizatorja volilne kampanje pa prav tako od 150 do 400 evrov.

L. Markelj, foto: SLS

Komentarji (11)

9.11.2018Ocenixxx 
Primitivci.
9.11.2018 4   (4)   (0)   OceniTrue Truic 
Tudi v Nm je ena znana oh in sploh zeloooo fina ugledna gospa na visokem položaju počela podobno. Trgala plakate nasprotnega kandidata, baje je pri tem pobožnem početju pofotkana z mobitelom. Zelo bo zanimivo ko bo ta slika ugledala luč dneva...je rekla ena gospa s tržnice danes.
10.11.2018OceniTrue Truic 
Ali podjetje Konvikt d.o.o., lastnik Robert Judež bivši dolžnik MONM, sedaj občinski koncesionar in po novem "SPONZOR" MONM, podpira katerega od kandidatov za župana in kako ?
11.11.2018OceniJst 
Kaj pa če je to del kampanje? Glede na to kaj se vse dogaja v Šentjerneju je to čist možno. Pa še zastonj reklamo v medijih dobi.
12.11.2018Ocenijebo jebač 
Gospod Hudoklin to početje je res nesramno ampak predlagam vam da se ne sekirate kaj dosti,sam imate že sedaj izjemno zaposlitev
12.11.2018OceniŠentjernejčan 
Takšno početje je res vredno vsega obsojanja! Je pa res, da tisti, ki ima načete plakate lahko potem igra vlogo žrtve, v medijih se več piše o njem in se tako sproducira dodatna reklama njemu v prid. Pustimo pot domišljiji...
12.11.2018OceniJst 
je pa zanimivo, da je v članku samo ena fotografija. A tistih z LAŽEM in LAŽNIVEC pa ni objavil.
14.11.2018OceniTrue Truic 
zopet DL na strani zavajanja , zaklenil komentarje.. Bravo! No fb ne more nihce od lokalnih šerifov zakleniti. Zastojn trud, resnica bo isplavala ven 17.11. Po tem se bomo spomnili komu je bilo do nje, kdo je pa bil orodje manipulatorjev takih, ki jih še ni videlo NM do sedaj.
14.11.2018OceniTrue Truic 
Komentarji so zaklenjeni le na strani Macedonijeve liste. Vse jasno.Hvala za tako demokracijo.!
15.11.2018–1   (0)   (1)   Ocenireziser 
Prav je tako.. potem triki ne morete širit neresnic. 70+ v nedeljo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava