kronika

Je šlo za brezobziren umor ali je bil morda celo neprišteven?

9.11.2018 | 12:35 | Tekst in foto: Janja Ambrožič

Silvo Palčič

Silvo Palčič

Tožilka Renata Brodarič Trentelj in pooblaščenec otrok Matjaž Medle

Tožilka Renata Brodarič Trentelj in pooblaščenec otrok Matjaž Medle

Novo mesto - Danes se je na novomeškem okrožnem sodišču nadaljevalo sojenje 62-letnemu Silvu Palčiču iz Rumanje vasi, ki je 24. decembra lani z nožem 18-krat zabodel svojo ženo Anico. Tožilstvo mu očita kaznivo dejanje umora, ki da ga je storil na grozovit način, iz brezobzirnega maščevanja in drugih nizkotnih razlogov, poleg tega se je pod obtožbo znašlo tudi nasilje v družini, za kar je predlagalo 29 let zapora.

Danes naj bi petčlanski senat, ki mu predseduje sodnica Mojca Hode, obravnaval izvedensko mnenje komisije za fakultetna izvedenska mnenja medicinske fakultete v Ljubljani, a ker to mnenje še ni izdelano, so le brali listine.

"Imamo sicer mnenje psihiatrinje, ki pa ni popolno ogovorila na vsa vprašanja. Glede na mnenje alkohologinje dr. Gordane Koželj, ki je rekla, da je pri presoji obtoženca treba oceniti njegove osebnostne lastnosti, se je senat odločil, da pridobi izvedensko mnenje komisije, v kateri so psihiater, klinični psiholog in internist. Tako bomo dobili celostno sliko o fizičnem in psihičnem stanju obtoženca, saj obravnavamo težko kaznivo dejanje," je pojasnila Hodetova.

Znano je, da naj bi Palčič v kritičnem času pil veliko alkohola, na dan družinske tragedije pa naj bi ga imel v krvi več kot dva promila.

Sojenje se bo nadaljevalo v začetku januarja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava