šport

Branko Filip na čelu članske ekipe Adria Mobil

10.11.2018 | 08:45 | M. Ž.

Branko Filip (Foto: KK Adria Mobil)

Branko Filip (Foto: KK Adria Mobil)

Novo mesto - Novi športni direktor kontinentalne ekipe Adria Mobil je Branko Filip, nekdanji vrhunski kolesar, po koncu tekmovalne kariere pa sprva vodja novomeškega mladinskega programa, kasneje pa trener in športni direktor različnih tujih ekip. V Adrio Mobil se vrača z visokimi ambicijami, njegova vloga pa ne bo omejena le na člansko ekipo, so sporočili iz novomeškega kolesarskega kluba.

Filip je v sezoni 1998 zmagal na dirki Po Sloveniji, leto pozneje osvojil še naslov članskega prvaka v vožnji na čas in si z odličnimi nastopi priboril mesto v takrat eni izmed največjih svetovnih ekip. Po sezoni 2002, v kateri je vozil za slovensko zasedbo Perutnina Ptuj - Krka - Telekom Slovenije, je zaključil tekmovalno kariero in se posvetil trenerskemu delu. Sprva je delal v domačem klubu, nato pa služboval v Katarju in Turčiji. Z vrnitvijo v domači klub prihaja nova energija, znanje in izkušnje, ki so potrebne za vodenje prevetrene in osvežene članske vrste, so dejali v KK Adria Mobil.

»Zelo sem ponosen in počaščen, da bom vodil člansko ekipo Adria Mobil. V kolesarski karieri sem tekmoval v vseh kategorijah novomeškega kolesarskega kluba ter spoznal vrednote in odgovornost nošenja Adriinega dresa. Kot tekmovalec in trener sem deloval tudi v tujini, kjer sem pridobil dodatna znanja in ogromno prijateljev. Zdaj se vračam v Novo mesto, kjer bo ena izmed prioritet razvoj domačih mladih kolesarjev - želim si izpopolniti kolesarje, da bodo rezultatsko zanimivi za ekipe svetovnega razreda. Ekipa Adrie Mobil mora biti v vrhu evropskega kontinentalnega razreda in vodilna v regiji. Ogromen poudarek bom posvečal delovanju na velodromu z dolgoročno strategijo,« je povedal Filip.

Za glavni tekmovalni cilj v naslednji sezoni je zanj vsekakor dirka Po Sloveniji, trenutno razmišlja, da se bolj osredotočijo na etapne uvrstitve. »Kvaliteta kolesarjev na dirki Po Sloveniji je na najvišjem nivoju, zato bi se zadovoljil z uvrstitvijo na zmagovalne stopničke v etapi ter kolesarjem med prvo deseterico v generalnem seštevku. Naslednji teden se dobimo s kolesarji na spoznavnih pripravah, kjer se bomo pogovorili o strategiji in osebnih ciljih za naslednjo sezono. Ena izmed večjih sprememb bo, da bo ekipa opravila več skupnih treningov, večji poudarek bo na tehnično - taktičnih zaključkih s skupinskim sprintom ter vožnji na čas. Kolesarje, ki bodo naslednje leto zastopali člansko ekipo Adrie Mobil bomo predstavili v naslednjih dneh,« je pojasnil.

Da so s Filipom sklenili sodelovanje za naslednjo sezono, je vesel tudi direktor kluba Bogdan Fink. »Ima ogromno trenerskega znanja, poleg vsega pa je še vzgojen v domačem novomeškem klubu. S svojim znanjem v sezoni 2019 prevzema ne samo člansko ekipo, ampak koordinira delo vseh selekcij v klubu. Pomemben del njegova dela bodo tudi treningi na obnovljenem velodromu.«

V sporočilu za javnost so v KK Adria Mobil, še dodali, da bo dosedanji športni direktor Srečko Glivar še naprej deloval v klubu, a na drugih programih. Zahvaljujejo se mu za vso vloženo energijo v pretekli sezoni, v kateri so kolesarji Adrie Mobil dosegli številne izjemne rezultate.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava