gospodarstvo

Za šentjernejske gospodarstvenike dobro poskrbljeno

11.11.2018 | 09:30 | Besedilo in foto: L. Markelj

Prerez traku nove cone v Šentjerneju so opravili (od leve proti desni): Radko Luzar, Franc Golob, Ciril Selak in Miljenko Muha.

Prerez traku nove cone v Šentjerneju so opravili (od leve proti desni): Radko Luzar, Franc Golob, Ciril Selak in Miljenko Muha.

Šentjernej - V občini so zadovoljni, da jim je v tem mandatu uspelo za svoje podjetnike in obrtnike zagotoviti dobre pogoje za razvoj in širitev. Tako so v petek popoldne odprli novo proizvodno-storitveno cono Šentjernej - sever, ki na 7,7 hektarih zemljišč oz. na 14 parcelah daje prostor za izgradnjo novih poslovnih objektov.

Radko Luzar

Radko Luzar

Župan Radko Luzar, tudi sam uspešen gospodarstvenik, je povedal, da gre za drugo največjo investicijo v tem mandatu, ki prinaša veliko več kot 38 novih delovnih mest, kar je bil pogoj gospodarskega ministrstva na razpisu za sofinanciranje.

»Gre za tehnološka podjetja, ne za kakšno umazano tehnologijo: od elektro branže do plastičarstva, lesno-predelovalne industrije, orodjarstva ipd. Cona je pritegnila tudi zato, ker je bila cenovno ugodna - za naložbo, vredno 1,3 milijona evrov, smo namreč pridobili dobrih 884 tisoč evrov iz državnega proračuna,« je dejal župan.

Cono je pokupilo enajst domačih podjetnikov, kar dva hektara podjetje Podgorje, ter en mednaroden investitor in po besedah župana, so mu na sestanku zagotovili, da prihodnje leto pričnejo z gradnjo svojih prostorov.

Samo Hudoklin

Samo Hudoklin

Direktor občinske uprave Samo Hudoklin je podrobneje predstavil investicijo, za katero so se trudili kar dve leti. Potrebnih je bilo veliko pogovorov in aktivnosti, pridobitev presoje vplivov na okolje za pridobitev gradbenega dovoljenja je ureditev cone malce zavlekla, a vseeno jim je uspelo. Za korektno sodelovanje se je zahvalil tako gospodarskemu in okoljskemu ministrstvu, kot Razvojnemu centru Novo mesto, izvajalcu del - krškemu podjetju Kostak, pa seveda lastnikom parcel ter sodelavcem občinske uprave.

Miljenko Muha

Miljenko Muha

Miljenko Muha, predsednik uprave Kostaka, je pohvalil izvrstno sodelovanje z občino Šentjernej, tako da so lahko v štirih mesecih oz. v pogodbenem roku opravili zahtevno delo. Cono so komunalno opremili: z vso potrebno kanalizacijo, vodovodnim in plinovodnim omrežjem, cestno razsvetljavo, parkirišči itd. »Najlepše pa je to, da smo delali v coni, ki je že razprodana. Po Sloveniji je kup gospodarskih con, ki ostajajo prazne,« je povedal.

K slovesnemu vzdušju je z ubranim petjem prispeval Šentjernejski oktet.

K slovesnemu vzdušju je z ubranim petjem prispeval Šentjernejski oktet.

Trak nove naložbe, ki jo je blagoslovil župnik g. Anton Trpin, sta na otvoritveni slovesnosti poleg župana Radka Luzarja ter predsednika uprave krškega podjetja Kostak Miljenka Muhe prerezala dva upokojena obrtnika v šentjernejski dolini, Franc Golob in Ciril Selak, ki sta postavila temelje na podjetniškem področju.

K slovesnemu dogodku so pripomogli glasbeniki Pihalnega orkestra občine Šentjernej in Šentjernejski oktet, za popestritev pa so se ob koncu po novi cesti v cono pripeljali še starodobniki.

‹ nazaj

Galerija (24)

CONA 001
CONA 002
CONA 003
CONA 004
CONA 005
CONA 006
CONA 007
CONA 008
CONA 009
CONA 010
CONA 011
CONA 012
CONA 013
CONA 014
CONA 015
CONA 016
CONA 017
CONA 018
CONA 019
CONA 020
CONA 021
CONA 022
CONA 023
CONA 024

Komentarji (2)

11.11.2018OceniJst 
Uredništvo, ne Ciril Novak, ampak Ciril Selak
12.11.2018 1 (1) (0)Ocenijebo jebač 
Od tukaj je iskren in pošten edino Gospod Župnik!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava