kronika

Pogojna in zdravljenje sta ga motivirala, Odvisnik bo naslov njegove knjige

11.11.2018 | 12:00 | Janja Ambrožič

Sebastian Gornik

Sebastian Gornik

Krško, Sevnica - Redko se zgodi, da po objavi člankov s sodišč izvemo, kaj se je pozneje dogajalo z ljudmi, ki so se zapletli v takšna ali drugačna kazniva dejanja (razen če se ponovno ne srečamo na sodišču zaradi novih grehov). Ravno zato smo se še toliko bolj razveselili optimističnega sporočila, ki nam ga je poslal Sebastian Gornik. O njem smo pred dobrima dvema letoma v našem mediju pisali, da so ga zaradi požigov obsodili na pogojno kazen in obvezno psihiatrično zdravljenje. Očitno je bila kazen ustrezna, saj je 26-letnik pogumno zakorakal na novo pot.

V sporočilu, ki ga je naslovil kot repliko na članek iz leta 2016, piše:

"Preteklo je približno 2 leti od mojega pripora zaradi požiga in poškodovanja tuje stvari, kar sem naredil v bistveno zmanjšani prištevnosti in od okrožne državne sodnice dobil pogojno kazen in obvezno psihiatrično zdravljenje odvisnosti od alkohola in prepovedanih drog.

Upošteval sem navodila sodišča in se zdravil na CZOPD (Centru za odvajanje odvisnosti od prepovedanih drog) v Ljubljani in sicer polne 4 mesece. Zdravljenje sem uspešno zaključil in se držim dogovora sodišča in varstvenega nadzorstva, ki traja še do junija 2019.

Za prihodnost imam velike načrte in delo na sebi. Ne bom se ukvarjal s preteklostjo, tudi ni pomembna, pomemben sem jaz ta trenutek, moja prihodnost je svetla, v to nimam dvomov.

V teh preizkušnjah, katere mi je naložilo življenje, sem se veliko naučil, da bom bolj zrel, bolj odgovoren za stvari, ki me še čakajo. In vem, da me čakajo lepe in zanimive. Ni ravno vse tako črno in pesimistično, kot je novinarka napisala v članku, ki je bil objavljen junija 2016.

Cilji oz. prioritete so mi trenutno: popravilo zob, redna zaposlitev in selitev iz Sevnice po izteku pogojne kazni. Imam pa v načrtu tudi napisati knjigo, naslov je okviren že v moji glavi; “ODVISNIK” , tako da se veselim prihajajočih trenutkov. ;-)

S prihajajočo knjigo bom morda dvignil veliko prahu, morda je to tudi moj namen ;-)"

Tako se dela, Sebastian Gornik!

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava