Krško izgubilo pred domačim občinstvom

12.11.2018 | 09:50

Foto: G. V., M24.si

Foto: G. V., M24.si

Krško - Nogometaši Krškega so včeraj v tekmi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju z 1:3 (0:1). Krško tako ostaja na dnu prvenstvene lestvice.

Krčani v prvem polčasu sploh niso streljali na gol tekmeca, precej bolj podjetni pa so bili igralci Aluminija. Pod prva dva strela se je podpisal Francesco Tahiraj, v 10. minuti pa so Kidričani povedli. Elvir Maloku je z leve strani podal v sredino krškega kazenskega prostora, ob enem od branilcev pa je bil dovolj spreten Rok Kidrič, da je dosegel peti prvenstveni gol. Isti igralec je dvakrat nevarno streljal v 32. minuti, a izida ni spremenil, je poročala STA.

V 54. minuti se je z obrambo izkazal gostujoči vratar Luka Janžekovič, ko je po podaji iz kota streljal Vukušić, a je navkljub gneči v kazenskem prostoru dobro branil.

Krško je vse več stavilo na napad, kar je obrodilo sadove v 68. minuti. Dalibor Volaš je v kazenskem prostoru zadržal žogo, jo podal vtekajočemu Milanu Ristovskemu, ki je podal na levo stran gola, žogo pa je vanj potisnil Vukušić. Ta je bil nevaren tudi v 77. minuti, ko je prišel do strela z roba kazenskega prostora, meril po tleh in za malo zgrešil cilj.

Po poročanju STA, je v 79. minuti Tahiraj izkoristil napako Macaria Hing-Gloverja, mu ukradel žogo in matiral krškega vratarja Marka Zalokarja. Tahiraj bi minuto kasneje lahko zadel še enkrat, po napaki domače obrambe je prišel do novega strela, tokrat je bil Zalokar na mestu. Tahiraj je v 87. minuti moral na klop zaradi poškodbe, zamenjal ga je Damir Grgič, ki je dve minuti kasneje neoviran po podaji Erika Glihe s prostega strela zadel za končnih 3:1.

Krčani bodo naslednjič igrali po reprezentančnem odmoru 24. novembra v Mariboru.

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Šmajc (Predoslje), Žunič (Kranj), Kordež (Maribor).

* Strelci: 0:1 Kidrič (10.), 1:1 Vukušić (68.), 1:2 Tahiraj (79.), 1:3 Grgič (90.).

* Krško: Zalokar, Hing-Glover (od 82. Kulintš), Brekalo, Ejup, Štefulj, Srečković (od 47. Ristovski), Ogrinec, Kovačič (od 78. Kordić), Perić, Vukušić, Volaš.

* Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Martinović, Kontek, Gliha, Petrović, Horvat (od 93. Marinšek), Muminović, Tahiraj (od 87. Grgič), Kidrič, Maloku (od 70. Leko).

* Rumeni kartoni: Hing-Glover, Brekalo, Kovačič, Ejup; Muminović, Tahiraj

* Rdeč karton: /.

M. Ž.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava