posavje

Pravično in skrbno z denarjem

12.11.2018 | 15:15 | M. L.

Andrej Rajar (Foto: osebni arhiv)

Andrej Rajar (Foto: osebni arhiv)

Kostanjevica na Krki - Andrej Rajar kandidira za župana občine Kostanjevica na Krki s podporo skupine volivcev. Eden njegovih prednostih ukrepov je vrniti upravičencem denar iz njihovih vlaganj v gradnjo telefonskega omrežja. Petstotim vlagateljem v celotni občini bodo tako po sodbi upravnega sodišča vrnili v povprečju po 500 evrov na posameznika, z dodanimi obrestmi od leta 2008.

Rajar napoveduje znižanje stroškov za komunalne storitve. Zavzema se za skrbneje ravnanje z denarjem občinskega proračuna, v kar po njegovem spada tudi, da bo občina, ki ima zdaj za izvajanje storitev sklenjeno koncesijsko pogodbo s Kostakom, v prihodnje oddajala ta dela neposredno izvajalcem v občini. Asfaltirali bodo brez soudeležbe občanov. V občini bodo zgradili lastni zbirno reciklažni center. Za gospodarski razvoj napoveduje tudi oživitev obrtne cone.

Med njegovimi napovedanimi ukrepi so še revizija poslovanja občine in natančna primopredaja županske funkcije ter zahtevek sedanjemu županu za vračilo nadomestila plače iz občinskega proračuna za čas njegove bolniške odsotnosti v letu 2016. Če bo izvoljen, bo na novo organiziral občinsko upravo v službo za vse občane. Pri tem bo tudi preveril postopek podaljševanja mandata direktorice občinske uprave. Napoveduje ohranitev pošte v Kostanjevici na Krki in vrnitev banke v občino. Več besede občanov bodo zagotovili tudi z ustanovitvijo odborov v volilni enotah, ki bodo podaljšana roka izvoljenih svetnikov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava