dolenjska

Papež: Žužemberk zmore bolje

13.11.2018 | 10:45 | B. B.

Jože Papež (Foto: arhiv J. P.)

Jože Papež (Foto: arhiv J. P.)

Žužemberk - Jože Papež se v boj za župansko mesto v Žužemberku podaja kot kandidat NSi, za vstop v župansko tekmo pa se je odločil, ker je prepričan, da Žužemberk zmore bolje.

Papež ocenjuje, da v občini manjka prostorov za druženje, kulturo in rekreacijo. Po njegovem mnenju bi morala občina bolje izkoristiti tudi povezanost med občani z rednejšim izdajanjem občinskega glasila ter povečati aktualnost spletnega portala.

Kot ugotavlja Papež, je prometna infrastruktura v občini preobremenjena s tranzitom in v slabem stanju, zato bi se kot župan lotil priprave projektov za obnovo cest s poudarkom na koriščenju evropskih sredstev. Nujna je tudi ureditev hitre internetne povezave na celotnem območju občine, poleg tega pa si občani zaslužijo tudi boljši servis upravnih, poštnih, bančnih in trgovskih storitev.

Papež obljublja, da bo prisluhnil potrebam lokalnih podjetnikov in skrbel za odpravljanje tistih birokratskih ovir, ki jih lahko občina v sodelovanju z državo čim prej odpravi. Zavezuje se tudi, da bo znižal komunalni prispevek.

Poleg tega Papež opozarja, da so v občini številni nadarjeni ustvarjalci, a da žal ni primernih prostorov za njihove predstavitve, razstave, dogodke in delavnice. Zato predlaga gradnjo večnamenskega kulturnega prostora, ki bo postal center kreativnosti in most med generacijami. Na koncu občina po njegovem potrebuje tudi ambiciozno strategijo razvoja, ki bo odporna na dnevne politične in gospodarske pretrese, ki bo široko zastavljena in konkretno uresničljiva.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava