kronika

"Že sedem mesecev se sprašujem, zakaj sem v priporu"

14.11.2018 | 08:00 | Janja Ambrožič

Primož Potokar in Zvezdan Hočevar

Primož Potokar in Zvezdan Hočevar

Novo mesto, Dul - Sredi aprila je na počivališču Dul pri Trebnjem voznik kombiniranega vozila spal. Okoli druge ure zjutraj ga je s trkanjem prebudil neznanec in mu v polomljeni italijanščini ali romščini dopovedoval, da je nekaj narobe z zadnjim desnim kolesom njegovega vozila. Voznik je šel pogledat, kaj je s kolesom, medtem pa mu je iz vozila izginila torbica.

Zvezdan Malovac

Zvezdan Malovac

Policisti so hitro po prijavi prišli na počivališče in oškodovanec je prepoznal 33-letnega Zvezdana Hočevarja iz Trebnjega kot osebo, ki ga je zamotila, ker pa se je tiste noči Hočevar na bencinskem servisu zadrževal skupaj s 27-letnim Zvezdanom Malovcem in 23-letnim Primožem Potokarjem (oba živita v Vejarju na območju Trebnjega), sta kaznivega dejanja predrzne tatvine soobtožena tudi ona. Nujna naloga naj bi bila, da izmakneta torbico, ko bo Hočevar pri zadnjem delu avtomobila zamotil oškodovanca. Hočevar je pristal v priporu v Murski Soboti, kjer je že sedem mesecev.

Na počivališču Dul so aprila okradli tujca.

Na počivališču Dul so aprila okradli tujca.

Na predobravnalnem naroku na novomeškem okrožnem sodišču nihče od obtožencev krivde ni priznal. Sicer je tožilstvo za Hočevarja, ki ima bogato kazensko evidenco, predlagalo dve leti zapora, za Potokarja eno leto zapora, za Malovca pa pogojno obsodbo eno leto v preizkusni dobi treh let ob pogoju, da oškodovancu povrne 1.770 evrov škode.

Adam Molan

Adam Molan

»Ne samo da krivde ne priznam, tudi kriv nisem. Že sedem mesecev se sprašujem, zakaj sem v priporu,« je na sodišču rekel Hočevar.

Njegov zagovornik Adam Molan je predlagal več dokaznih predlogov, iz katerih je mogoče sklepati, da bo obramba dokazovala, da so oškodovanca med prepoznavo usmerili na Hočevarja in da ga je samo zaradi tega v nadaljevanju postopka prepoznal kot storilca. Tako naj bi podrobno analizirali, kako je potekala prepoznava.

»Sodišče naj tudi pozove upravljavca počivališča Dul, da za kritično obdobje preda posnetke vseh nadzornih kamer, da se bo ugotovilo, da je vozilo Zvezdana Hočevarja odpeljalo vsaj 30 minut prej, kot se je zgodila kraja. Zato ni mogel biti na kraju storitve kaznivega dejanja,« je še dejal Molan.

Sojenje se bo začelo v petek.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava