kronika

Ilegalci poskušajo na vse načine, a policisti se ne dajo, v 24 urah so jih prijeli 19

14.11.2018 | 13:40 | J. A.

Nadzor državne meje  (Foto: PU Novo mesto, arhiv DL)

Nadzor državne meje  (Foto: PU Novo mesto, arhiv DL)

Na mejni prehod Obrežje je včeraj nekaj po 12. uri na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila iz Srbije. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli tri državljane Pakistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Prijeli tihotapca in tujce

Črnomaljski policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje danes ob 2. zjutraj v Dragatušu ustavili voznika avtomobila italijanskih registrskih oznak. Voznik, državljan Albanije, je skušal peš pobegniti, vendar so ga policisti prijeli. Med postopkom so ugotovili, da je v vozilu prevažal sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Šest se jih je izreklo za državljane Pakistana, eden pa za državljana Afganistana. V bližini so kasneje izsledili in prijeli še enega državljana Albanije, ki je vozil avtomobil italijanskih registrskih oznak. V vozilu je prevažal tri tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so se izrekli za državljane Afganistana.

Oba državljana Albanije bodo kriminalisti s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z desetimi tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, pa še niso zaključeni.

Sirci in Maročan v rokah policije

Brežiški policisti so danes nekaj po 4. uri med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Bukošku izsledili in prijeli pet tujcev, ki so se izrekli za državljane Sirije, in tujca, ki se je izrekel za državljana Maroka. Okoliščine nezakonitega prehoda državne meje policisti še preiskujejo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava