Vroče soočenje županskih kandidatov v Šentjerneju

14.11.2018 | 14:40

Na soočenju je bilo vseh pet kandidatov za župana oz. županjo (z leve):  Franc Hudoklin, Radko Luzar, Albert Pavlič, Viktorija Rangus in Jože  Simončič. (Foto: M. Ž.)

Na soočenju je bilo vseh pet kandidatov za župana oz. županjo (z leve): Franc Hudoklin, Radko Luzar, Albert Pavlič, Viktorija Rangus in Jože Simončič. (Foto: M. Ž.)

Dvorana je bila povsem polna.

Dvorana je bila povsem polna.

Šentjernej - Lokalne volitve so pred vrati in predvolilna dogajanja so v teh dneh dosegla vrelišča, tudi na soočenjih županskih kandidatov. Radio Krka in radio Aktual Studio D sta ga v ponedeljek zvečer pripravila v šentjernejski občini, kjer je znova zelo vroče, morda celo bolj kot pred štirimi leti, ko je bil na udaru bivši župan Franc Hudoklin, zdaj pa je očitkov poleg njega deležen tudi sedanji Radko Luzar. Oba se tudi tokrat potegujeta za stolček prvega moža v občini, v boj pa sta se ponovno podala Albert Pavlič in Viktorija Rangus ter prvič Jože Simončič. Da za te lokalne volitve med občani, kot kaže, vlada zanimanje, je pokazala tudi povsem polna velika dvorana Kulturnega centra Primoža Trubarja, ki je zavzeto s ploskanjem, smehom, vsake toliko časa pa tudi negodovanjem spremljala burno razpravo. Bomo videli, ali se bo to veliko zanimanje odrazilo tudi v nedeljo na voliščih.

Županske kandidate sta moderatorja Lojze Bojanc in Martina Kuplenk najprej povprašala, zakaj kandidirajo, zakaj so prav oni najboljši, da občino vodijo naslednja štiri leta, nato pa sta se pozanimala tudi o tem, kdo so njihovi »strici iz ozadja« in tisti, ki so jih prepričali o kandidaturi. Po ogrevanju so sledile trenutno najbolj žgoče teme: občinske finance, ki so v rdečih številkah; negativno mnenje računskega sodišča o poslovanju občine za leto 2016; reševanje romske problematike; kako na nekoč slaven šentjernejski sejem privabiti ponudnike in obiskovalce; kaj bi naredili za mlade, ki imajo v občini občutek, da so potisnjeni v ozadje; za konec pa še nedavni odločitvi svetnikov o odkupu koncesije za čistilno napravo oz. kanalizacijo.

Kaj vse so povedali, si lahko ogledate na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=7oP6Epl-ai0&fbclid=IwAR0bSsb0YVzn2Bai-WLfFC50qcDxRsNAKaEyX6gX0PLLI6q0k3SHkGLbY6s.

M. Ž.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava