kočevsko-ribniško

Podelili štipendije in botrstva

14.11.2018 | M. L.-S.

Podelili štipendije in botrstva

Kočevje - Dijaka Lana Košir iz Sodražice in Nejc Šercer iz Kočevja ter študentki Renata Janež iz Sodražice in Sara Tekavec iz Kočevja so letošnji štipendisti Fundacije mag. Alenke Gabrič. Fundacijo, ki so jo poimenovali po pokojni profesorici na Gimnaziji Kočevje in predsednici Rotary kluba Kočevje, ki je umrla v času predsedovanja, je leta 2009 ustanovil Rotary klub Kočevje in je do letos z namenom pomagati nadarjenim srednješolcem in študentom z območja občin južno od Turjaka podelila skupno 22 štipendij.

Na letošnji slovesni podelitvi štipendij, ki je potekala včeraj v dvorani KCK v Kočevju, pa so že drugo leto zapored podelili tudi botrstva za mlade glasbenike. Botrstva, o katerih odločajo ravnatelj Glasbene šole Kočevje Jože Rajk, predsednik Pihalnega orkestra Kočevje Alojz Ivančič in predsednik Fundacije mag. Alenke Gabrič Uroš Novak, mladim glasbenikom pa omogoča pokrivanje stroškov obiskovanja glasbene šole, so lani podelili petim mladim glasbenikom, letos pa kar desetim. Botrstvo omogoča šest podjetij, prejeli pa so ga: Gal Arh, Pablo Porenta, Timotej Delač, Daša Bartol, Nik Bartol, Vid Potisk, Tadej Mikuž, Enej Kranjc, Din Derviševič in Marin Derviševič.

Na slovesni podelitvi botrstva za mlade glasbenike in štipendij za nadarjene dijake in študente so v kulturnem programu nastopili učenci Glasbene šole Kočevje in člani Pihalnega orkestra Kočevje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava