dolenjska

Misijon v Novem mestu ponuja deset dni zanimivih predavanj

15.11.2018 | 11:00 | Besedilo in foto: L. Markelj

Misijon v Novem mestu bo trajal od 16. do 25. novembra.

Misijon v Novem mestu bo trajal od 16. do 25. novembra.

Novo mesto - Tri mestne župnije - Stolna župnija Novo mesto, Novo mesto - sv. Lenart ter Novo mesto - Šmihel - od petka, 16. novembra, pa do nedelje, 25. novembra pripravljajo misijon, tokrat pod geslom Jezus, daj mi žive vode (iz Janezovega evangelija in srečanja Jezusa s Samarijanko).

Kot pravijo organizatorji, gre za desetdnevno bogato dogajanje, v katerem bo priložnost za poglobitev osebne krščanske vere, za sprejemanje, pogovor in lepše odnose s sočlovekom, za nova vedenja in spoznanja. Misijon bo mnogim prinesel novo moč za lažje premagovanje vsakdanjih bremen ter iskanje smisla življenja, kar je velik problem današnjega človeka, ki kljub vsemu ugodju in dobrinam pogosto ni srečen in izpolnjen. »Čas misijona je milostni čas za vse nas, velja ga izkoristiti,« pravijo vsi trije župniki: dr. Silvester Fabijan, p. Krizostom Komar in Igor Stepan.

V času misijona, ki se bo pričel v stolnici v petek, 16. novembra s slovesno sv. mašo ob 18. uri - vodil jo bo novomeški škof msgr. Andrej Glavan - bodo na različne teme predavali štirje misijonarji: p. mag. Branko Cestnik, Jože Planinšek, br. Jožko Smukavec, in p. dr. Andraž Arko, pa še drugi zanimivi gostje, med njimi tudi doc. dr. Marjan Turnšek, p. Marko Novak, prof. dr. Jože Balažič, s. Slavka Cekuta, igralca Nina Ivanič in Gregor Čušin, Marjan Dvornik, idr. Večerna srečanja za dekleta in žene, za upokojence, za razporočene, za fante in može, za zdravnike, medicinsko in negovalno osebje, za pedagoge, vzgojitelje, učitelje in profesorje, za cerkvene glasbenike, humanitarne delavce, ministrante, zakonce, za mlade, samske in ovdovele, itd., bodo potekala v večernem času v Baragovem zavodu v Šmihelu, vsa so brezplačna.

Vsak dan bodo v vsaki farni cerkvi zjutraj in zvečer potekale sv. maše, po dogovoru so dopoldne možni tudi osebni pogovori z misijonarji in njihovi obiski bolnikov in ostarelih na domu.

Program misijona, ki se bo zaključil 25. novembra ob 10. uri s slovesno mašo v Športni dvorani Leona Štuklja, ob spremljavi Pihalnega orkestra Krka in združenem pevskem zboru vseh treh župnij, ter nato s koncertom Tria Vivere, je mogoče najti na spletni strani www.misijon-nm2018.rkc.si. Misijon ima svojo himno z naslovom Milost misijona - besedilo je zapisala Berta Golob, glasba pa je delo skladatelja Aleša Makavca.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava