dolenjska

Škratodežela živahno utripa

16.11.2018 | 16:00 | R. N.

Foto: OŠ Mokronog

Foto: OŠ Mokronog

Mokronog - Z jutrišnjimi delavnicami za otroke, ki bodo že tretjič del sejmarske sobote, se projekt Medgeneracijska škratodežela Mokronog počasi izteka. Na septembrskih delavnicah so se predstavili lokalni rokodelci, otroci so spoznavali igre babic, prejšnji mesec so se preizkušali v ročnih spretnostih, tokrat pa bodo izdelovali hišnega duhca, nakit in rože iz različnih materialov ter kvačkali.

V sklopu projekta, ki je bil ocenjen na nekaj manj kot 39.000 evrov, občina pa je zanj pridobila okoli 26.000 evrov nepovratnega denarja iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, so v prvi fazi v gozdičku škratov Mokronožcev pri Lovskem domu Mokronog so postavili škratovo omizje, učilnico na prostem, uredili so dve krožni sprehajalni poti različnih dolžin, postavili fitnes naprave na prostem in eko sanitarno enoto ter uredili drevored v Mokronogu. V drugi fazi so sledile številne delavnice in tudi predstavitev nove knjige vsestranskega kulturnika Staneta Pečka Mokronožci, še sreča, da ste tu. »Glede na odzive verjamem, da bo škratodežela privabila vse tiste, ki si želijo preživeti zanimive urice v stiku s pravljičnimi bitji in sožitju z naravo, zagotovo pa bodo navduševale tudi nove prigode naših škratov,« pravi Mateja Vrabec, koordinatorka projekta.

Za odrasle so v škratodeželi pripravili tudi prve delavske igre, posebej živahno pa je v zadnjih tednih za škratovim omizjem, kjer Lovska družina Mokronog za otroke Vrtca Mokronožci in prvo triado mokronoške osnovne šole organizira predavanja o skrbi za živali in ozd v različnih letnih časih, tam pa so se ustavili tudi pohodniki pohoda vseh generacij, ki ga je po novi krožni pešpoti organiziral Vrtec Mokronožci, so sporočili z občine.

Dodali so še, da so vsem, ki bi te kraje radi spoznali še v drugi luči, na voljo zloženke o športno-turistični ponudbi Mokronoga Najdi svojo pot, ki predstavlja pohodne in kolesarske poti ter vabi na tradicionalne prireditve v občini.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava