dolenjska

O logistiki v kmetijstvu

16.11.2018 | 10:00 | M. Ž.

Foto: Visoka šola za upravljanje podeželja podeželja GRM Novo mesto,

Foto: Visoka šola za upravljanje podeželja podeželja GRM Novo mesto,

O logistiki v kmetijstvu

Novo mesto - Na Grmu Novo mesto - centru biotehnike in turizma je včeraj potekala 12. mednarodna konferenca Logistika v kmetijstvu. Osrednja tema je bila Svetovni izzivi logistike v kmetijstvu, ki utira pot različnim pogledom logistike v povezavi s kmetijstvom, so sporočili iz Visoke šole za upravljanje podeželja podeželja GRM Novo mesto, ki je konferenco pripravila skupaj z Grmom Novo mesto – centrom biotehnike in turizma, Fakulteto za logistiko Univerze v Mariboru in Občino Sevnica.

Na tradicionalni konferenci so predstavili aktualno tematiko z naslovom Digitalizacija v kmetijstvu: Digitalna revolucija v kmetijstvu - Industrija 4.0., obravnavali temo o napredni embalaži za hrano, analizirali lokalno proizvodnjo hrane, krožno gospodarstvo in oskrbovalno verigo hrane. Zanimanja med udeleženci so bil bile deležne tudi teme o logistiki modernih mest, predelovalni industriji, trajnostnem konceptu hrane, optimizaciji faz pridelave in logistike vina v Sloveniji, možnosti dostave lokalno pridelane hrane v lokalno okolje z električnimi in hibridnimi vozili ter kreativnih rešitvah v logistiki bivanja in oskrbe starejših oseb, so nanizali v sporočilu za javnost.

Uvodni govorniki so bili direktor Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizma Tone Hrovat, prodekanja Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto doc. dr. Lea-Marija Colarič-Jakše, državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Tanja Strniša, sevniški župan Srečko Ocvirk in moderator konference izr. prof. dr. Andrej Lisec.

Pri Univerzitetni založbi Univerze v Mariboru je izšla v e-izdaji publikacija z naslovom XII. International Conference on Logistics in Agriculture 2018: Conference Proceedings, kjer so predstavljeni prispevki iz konference, so še dodali.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava