dolenjska

S koncertom Društva mrtvih pesnikov se začenja Festival Stična

16.11.2018 | 18:20 | J. A., foto: arhiv Festivala Stična

S koncertom Društva mrtvih pesnikov se začenja Festival Stična
S koncertom Društva mrtvih pesnikov se začenja Festival Stična
S koncertom Društva mrtvih pesnikov se začenja Festival Stična

Stična - Jutri se v Stični s koncertom Društva mrtvih pesnikov začenja 19. Festival Stična, ki bo trajal do 8 decembra. "Festival Stična želi s kulturno ponudbo poskrbeti za čim širši spekter obiskovalcev ter promovirati prepoznavno in tudi še neuveljavljeno kulturno produkcijo. In tudi tokrat bo festival mednaroden," pravijo organizatorji, to so člani tamkajšnjega kulturnega društva.

Prihodnji petek bo tradicionalno dišalo po glasbenem maratonu mladih, neuveljavljenih skupin, večer pa bodo začinili še lanskoletni zmagovalci Gross upi z etno folk koncertom.

Od uradne otvoritve festivala, ki bo prihodnjo soboto ob 18. uri, do 8. decembra bo v galeriji Muzeja krščanstva na Slovenskem na ogled slikarska razstava mlade slikarke Ajde Kadunc. Za glasbeno spremljavo na otvoritvi pa bo poskrbel Kvartet rogov Akademije za glasbo Ljubljana. Sobotni večer pa se bo zaključil v čisto drugačnem glasbenem stilu – s Smaal Tokkom- - raperjem, ki goji svoj poseben pridigarski žanr.

Na stiške odre bodo v nadaljevanju stopili še legendarna skupina Lačni Franz, heavy metalci Metalsteel, potem pa še njihovo čisto nasprotje - Čedahuči z akustičnim koncertom, festival bodo zaključili gostje iz Srbije, rock skupina Dram.

Poskrbeli so tudi za vse ljubitelje gledališča – s predstavo Pokondirana tikva se bodo publiki predstavili gostje iz Srbije in s predstavo Mi, evropski mrliči zamejski Slovenci iz Avstrije.

Otroci bodo v nedeljskih popoldnevih izvedeli, kaj je počel Peter Pan (glasbeno-plesna predstava KUD Zarja Trnovlje) ali pa se nasmejali predstavi Butalci (otroška predstava Kulturnega zavoda Kult Ljubljana).

Obiskovalci se bodo odpočili in pogreli na Sejšelih z Majo Novak, poleteli do Kostarike z Matejem Koširjem in nenazadnje prehodili še slovensko planinsko pot s Katjo Kegl Vencelj. Malokdo ve, kako zelo je Stična povezana s skrivnostno podzemno živalco – človeško ribico, saj je bila odkrita prav v Stični in njej bodo posvetili prvi nedeljski festivalski večer.

Podroben program dogodkov je na tej povezavi, na fotografijah pa nekaj lanskoletnih utrinkov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava