kronika

Slišali ropot, a niso vedeli, da kradejo njim; polovili tatiče iz trgovin

16.11.2018 | 12:50 | J. A.

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Novomeški policisti so na Drski obravnavali vlom v hišo, od koder so storilci s ključi, ki so jih našli pri vlomu, odpeljali še osebni avtomobil R Megane grandtour, 1.5 DCI, kovinsko sive barve, star tri leta z registrskimi tablicami NM FE-575. Avto je bil parkiran v odprti garaži. Lastnikom so storilci naredili za okoli deset tisoč evrov škode. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da so stanovalci v času vloma ponoči slišali nek ropot, a jim ni vzbudil toliko pozornosti, da bi preverili oziroma poklicali policijo, je sporočil Robert Perc s PU Novo mesto.

Vlomili v hišo

V Arnovem selu so v sredo čez dan ali v noči na četrtek vlomili v stanovanjsko hišo. Lastnikom so naredili za nekaj sto evrov škode. Podobno je bilo tudi v Senušah, kjer so poškodovali vrata in odnesli nekaj predmetov in lastnike prav tako oškodovali za nekaj sto evrov.

Kradle v trgovini

V trgovini v Krškem so popoldne pri tatvini zalotili tri osebe. Prodajalke so uspele eno zadržati, dve sta zbežali, a ne za dolgo. Policisti bodo vse tri ovadili zaradi tatvine oblačil in nakita.

Ukradel telefon

V Novem mestu so varnostniki v trgovini do prihoda policistov zdržali osebo, ki je ukradla mobilni telefon.

Prijeli osem migrantov

V Dobličah so policisti prijeli pet državljanov Afganistana, pri Podklancu (vse na območju policijske postaje Črnomelj) pa tri državljane Palestine. Vsi so bili privedeni na policijsko postajo v nadaljnjo obravnavo, postopki pa še niso zaključeni.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava