gospodarstvo

Najbogatejši Dolenjci: Akrapovič ostaja vodilni, vrnil se je Kralj

16.11.2018 | 11:50 | B. Blaić

Igor Akrapovič (Foto: B. B., arhiv DL)

Igor Akrapovič (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Revija Manager je danes objavila novo lestvico stotih najbogatejši Slovencev. V primerjavi z lansko na prvih petih mestih ni sprememb in tudi najbogatejši Dolenjec ostaja ivanški podjetnik Igor Akrapovič. Uvrstil se je na sedmo mesto, njegovo premoženje pa ocenjujejo na 129 milijonov evrov.

Za štiri mesta, na 12., sta napredovala lastnika skupine Perspektiva (CGP, Lisca, Tiskarna Novo mesto …), zakonca Dari in Vesna Južna, katerih premoženje se je v letu dni povečalo za skoraj 50 odst. na okroglih 100 milijonov evrov.

Podoben skok, na 13. mesto, je uspel tudi Francu Frelihu (Plasta), ki so ga ovrednotili na 93 milijonov evrov, kar je 45 odst. več kot lani.

Dolenjski paket robu prve deseterice zaokrožujeta zakonca Anton in Verica Šenk (Inotherm) s 14. mestom in premoženjem v višini dobrih 84 milijonov evrov.

Družino Gregorčič (G4 Group) najdemo na 22. mestu (59,4 milijona evrov), Antona Pangrčiča (Kovis) pa na 42. (33,9 milijona evrov).

Ivan Kralj se je po prodaji Arexa podal v letalski posel. (Foto: B. B., arhiv DL)

Ivan Kralj se je po prodaji Arexa podal v letalski posel. (Foto: B. B., arhiv DL)

Z enim največjih skokov se je na lestvico stotih najbogatejših (55. mesto) s premoženjem, ocenjenim na 31,5 milijona evrov, kar je 66 odst. več kot lani, po desetih letih spet prebil Ivan Kralj, ki je konec lanskega leta svojo družbo Arex prodal češkemu skladu RSBC. Kot navaja Manager, je iz dostopnih registrov razvidno, da je kupnina znašala 28 milijonov evrov.

Na 69. mesto so uvrstili Vladimirja Gregorja Bahča (TPV Group), čigar premoženje ocenjujejo na 28,2 milijona evrov, na 93. pa Jožeta Udovča (Rem), ki naj bi bil »težak« 25,5 milijona evrov.

Alenka Mozetič Zavrl in Aleš Mozetič (Don Don) sta na 96. mestu (25,1 milijona evrov).

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava