kronika

Jutri na Krvavcu obsežna iskalna akcija Klemna, gibanje bodo omejili

16.11.2018 | 17:00 | J. A.

Klemen Musulin

Klemen Musulin

Od vikenda je pogrešan 36-letni Klemen Musulin iz Trebnjega. "Od prijave njegovega izginotja so vse naše aktivnosti usmerjene v izsleditev pogrešanega, vendar ga do tega trenutka žal še nismo našli. V obsežnih iskalnih akcijah, ki dnevno potekajo že vse od minule sobote, so se poleg nas zelo angažirali še gorski reševalci, gasilci, vodniki reševalnih psov ter tudi njegova družina in prijatelji. Kadar so dopuščale razmere smo uporabili tudi policijski helikopter," so sporočili s PU Kranj, kjer dodajajo, da se aktivnosti nadaljujejo.

"Jutri bo izvedena zelo obsežna iskalna akcija, v kateri bomo ponovno pregledali celotno območje Krvavca s potmi, cestami, grapami ter drugimi strmimi in nevarnimi pobočji. Zato bo za čas policijske naloge jutri, 17. novembra, predvidoma med 8. in 14. uro, uporabljeno pooblastilo začasne omejitve gibanja in zaradi pregleda območja prepovedan dostop:

- od spodnje do zgornje postaje žičnice Krvavec v širini 500 metrov levo in desno od gondole,

- greben nad Jezerci

- Ambrož proti vrhu – zgornja postaja,

- Spodnja postaja žičnice – vzhod proti Ambrožu,

- Jezerci Vzhod – do Kriške planine in grebena,

- Kriška planina – proti stolpu.

Ukrep policistov bo veljal tudi za brezpilotne zrakoplove, daljinsko ali avtonomno vodena vozila ali druga primerljiva tehnična sredstva. Nevarnost proženja kamenja bo tudi na poteh, ki na Krvavec vodijo iz Kokre. Prisotnost na kraju bomo omogočili samo ožjim družinskim članom pogrešanega Klemna, ostalim pa se zahvaljujemo za angažiranje, saj druge pomoči trenutno ne potrebujemo," dodaja Bojan Kos s PU Kranj.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava