dolenjska

V drugi krog gresta Luzar in Hudoklin, v občinskem svetu tudi novinci

19.11.2018 | 10:10 | Besedilo in foto: L. Markelj

Kdo bo v novem mandatu vodil občino Šentjernej, še ni jasno. Potreben bo drugi krog volitev.

Kdo bo v novem mandatu vodil občino Šentjernej, še ni jasno. Potreben bo drugi krog volitev.

Šentjernej - V občini Šentjernej so na včerajšnjih lokalnih volitvah, kjer je bila volila udeležba po visoka, 68,55-odstotka, kar je dosti več od slovenskega povprečja, volivci odločili, da se bosta v drugem krogu za župana potegovala dosedanji župan Radko Luzar (neodvisni kandidat Liste Skupaj za prihodnost, ob podpori dveh novih list: Liste za šentjernejsko dolino in Mladi za aktivni Šentjernej), ki je prejel 45,18 odstotkov glasov, ter prejšnji župan Franc Hudoklin iz SLS (kandidiral s podporo DeSUS in SMC), ki je dosegel 26,38 odstotkov glasov.

In kako so se odrezali ostali županski kandidati? Na tretjem mestu je pristal Jože Simončič (Peter Cvelbar in skupina volivcev) z 18,70 odstotki glasov, na 4. Albert Pavlič (SDS) s 6,05 odstotki ter na 5. mestu Viktorija Rangus (Martina Dolar in skupina volivcev) z 3,69 odstotki glasov.

In kdo bo sedel v 18-članskem občinskem svetu občine Šentjernej? Največ svetnikov bo prišlo iz liste Skupaj za prihodnost, to so štirje in sicer Radko Luzar, Jožica Potočar, Janez Selak in Darija Kovačič, s tremi svetniškimi mesti sledi SLS (Franc Hudoklin, Alenka Brežnjak, Sebastjan Kruh), nato s po dvema Lista za celostni razvoj (Jože Simončič, dr. Marjetka Rangus), Lista za šentjernejsko dolino (Andrej Mikec in Mojca Lampe Kajtna), Mladi za aktiven Šentjernej (Jože Vrtačič in Maša Močivnik) ter SDS (Albert Pavlič in Vesna Bregar), nato pa s po enim mestom DeSUS (Viktor Luzar), SD (Tomaž Junc) in NSi (Alojz Zoretič).

Volitve za romskega svetnika bodo naknadne.

Vsi podatki so neuradni, imena občinskih svetnikov se zaradi drugega kroga volitev in preferenčnih glasov lahko še spremenijo.

‹ nazaj

Komentarji (1)

20.11.2018 1 (1) (0)OceniGrojzd 
Malo heca: Ga. Markelj, lahko bi napisali, kdo bo verjetno sedel v šentjernejskem "parlamentu" namesto g. Franca Hudoklina. ;-) ;-)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava