novice

LOKALNE VOLITVE 2018: Kje že imajo župane in kje bo drugi krog?

19.11.2018 | 09:25 | M. Ž.

Foto: Arhiv DL

Foto: Arhiv DL

Dolenjska, Posavje, Bela Krajina, Kočevsko-ribniško - Prvo dejanje lokalnih volitev je za nami. V večini občin na našem koncu Slovenije so dobili župana, v nekaterih pa bo potreben drugi krog, ki bo 2. decembra. Rezultati so zaenkrat še neuradni.

Dolenjske občine bodo tako znova vodili Gregor Macedoni v Novem mestu, Alojzij Kastelic v Trebnjem, Dušan Skerbiš na Mirni, Anton Maver v občini Mokronog-Trebelno, Jože Kapler v Škocjanu, Andrej Kastelic v Mirni Peči in Dušan Krštinc v Straži in Dušan Strnad v Ivančni Gorici, ki je bil tudi edini kandidat.

Na volišča bodo ponovno odšli v občini Šentjernej, kjer se bosta za županski stolček borila Radko Luzar in Franc Hudoklin, v Šentrupertu Andrej Martin Kostelec in Rupert Gole, v Dolenjskih Toplicah Franc Vovk in Jože Muhič, v Šmarjeških Toplicah Marjan Hribar in Bernardka Krnc, v Žužemberku pa Jože Papež in Franc Škufca.

V Beli krajini drugi krog v Črnomlju

V Metliki župan ostaja Darko Zevnik in v Semiču županja Polona Kambič.

V Črnomlju se bosta v drugem krogu pomerila Andrej Kavšek in Maja Kocjan, poslovila pa se je dosedanja županja Mojca Čemas Stjepanovič.

Drugi krog tudi v Brežicah

V Posavju je bilo že pred volitvami znano, da v Sevnici župan ostaja Srečko Ocvirk, ki je bil edini kandidat. Tudi Krško bo prihodnja štiri leta vodil dosedanji župan Miran Stanko, prav tako Kostanjevico na Krki Ladko Petretič.

V Brežicah pa bo v drugem krogu dosedanjemu županu Ivanu Molanu nasproti stal Igor Zorčič.

V Ribnici, Osilnici in Dobrepolju novo vodstvo

Novega župana imata Občina Ribnica Sama Pogorelca in Dobrepolje Igorja Ahačevčiča, Osilnica pa je dobila novo županjo Alenko Kovač.

V Kočevju župan ostaja Vladimir Prebilič, v Sodražici Blaž Milavec, ki je bil tudi edini kandidat in v Loškem Potoku Ivan Benčina.

V Občini Kostel se bosta v drugem krogu pomerila Ivan Črnkovič In Valentin Južnič, v Velikih Laščah pa Anton Zakrajšek in Tadej Malovrh.

‹ nazaj

Komentarji (4)

22.11.2018 2 (2) (0)OceniLojzekov stric 
V Črnomlju je bila županja komaj izvoljena v občinski svet osvojila je bronasto medaljo v županski tekmi
23.11.2018 2 (2) (0)Oceniabc 
Bo že preživela. Že 8 let naj bi jo čakali pisarna, fotelj in tajnica na upravni enoti.
23.11.2018–5 (0) (5)OceniTadej Hocevar 
Upam da vaju bo ovadila. Komaj čakam da beremo na lokalno.si kdo sta ta dva podpovprečna glasna bedaka ki tukaj iz čiste zlobe blatita dobre ljudi,
24.11.2018 3 (3) (0)OceniLojzekov stric 
Tadejček si hecen in zaljiv primitivnež ,zgleda da si globoko v blatu, da tukaj blatiš ,komentiraj članek. Veš tudi na domačem volišču je Mojca osvojila zlato medaljo , če bi bla brez medalje bi blo hudo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava