dolenjska

Kastelicu še četrti mandat; DROT ohranil šest svetnikov

19.11.2018 | 11:30 | R. N.

Alojzij Kastelic bo še naprej vodil občino Trebnje. (Foto: R. N.)

Alojzij Kastelic bo še naprej vodil občino Trebnje. (Foto: R. N.)

Kastelicu še četrti mandat; DROT ohranil šest svetnikov

Trebnje - Alojzij Kastelic bo tudi naslednja štiri leta vodil občino Trebnje, so včeraj odločili volivci na lokalnih volitvah. Po zdaj še neuradnih podatkih je prejel 50,49 odst. glasov, drugi je bil Leon Lobe z 21,48, tretji Jože Avguštinčič s 14,70 in četrti mag. Gregor Kaplan s 13,33. Volilna udeležba je bila 51,90 -odstotna.

In kakšna bo sestava 21-članskega občinskega sveta?

Po prvih rezultatih je največ, šest mandatov dobil DROT – ZA RAZVOJ. Na drugem mestu je s štirimi mandati SDS, po tri občinske svetnike oz. svetnice bosta imeli SLS in Županova lista, s po enim predstavnikom bodo v občinskem svetu še NSi, SD, SMC, ZL-DSD, predstavnik romske skupnosti pa bo še naprej Matija Hočevar.

Glede na zadnja štiri leta bo sestava v občinskem svetu nekoliko drugačna. DROT je imela v njem prav tako šest mandatov oz. občinske svetnike, tri jih je imela SLS, po dva SDS, Županova lista, NSi in SMC. Za svetniško mizo so sedeli še predstavnik SD, DSD in Desusa ter predstavnik romske skupnosti.

Dodano 22.novembra 2018:

Po neuradnih podatkih so bili v občinski svet izvoljeni: Simon Erjavec, Tanja Cesar, Miha Sever, Mateja Povhe, Leon Lobe in Špela Smuk (vsi DROT), Franci Ostanek, Bogdana Brilj, Jože Avguštinčič in Franci Kepa (vsi SDS), Blaž Ovnik, Ana Moder in dr. Jože Korbar (vsi SLS),  Andrej Jevnikar, Silvo Zupančič in Nada Pepelnak (vsi Županova lista), Branko Longar (NSi), Nino Zajc (SD), Vida Šušterčič (SMC), Matija Hočevar kot predstavnik romske skupnosti, medtem ko bo jutri med mag. Gregorjem Kaplanom in Darkom Pekoljem (oba ZL – DSD), ker sta v volilni enoti 3 dobila enako število preferenčnih glasov, odločal žreb.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava