dolenjska

V drugem krogu se bosta udarila nekdanji in sedanji župan; po tri mandate LIZERO, SD in SDS

19.11.2018 | 12:25 | R. N.

Kdo bo v novem mandatu vodil občino Dolenjske Toplice, še ni jasno. Potreben bo drugi krog volitev. (Foto: M. Ž., arhiv DL)

Kdo bo v novem mandatu vodil občino Dolenjske Toplice, še ni jasno. Potreben bo drugi krog volitev. (Foto: M. Ž., arhiv DL)

Dolenjske Toplice - V občini Dolenjske Toplice so na včerajšnjih lokalnih volitvah, kjer je bila volila udeležba 62,77-odstotna, kar je precej več od slovenskega povprečja, volivci odločili, da se bosta v drugem krogu za župana potegovala nekdanji župan Franc Vovk, ki je prejel 48,39 odstotka glasov, in dosedanji župan Jože Muhič, ki so mu volivci zaupali 37,49 odst. glasov. Na tretjem mestu je pristal Jure Filipović, ki je zbral 14,12 odst. glasov.

In kdo bo sedel v 12-članskem občinskem svetu občine Dolenjske Toplice?

Po tri mandate so dobili Lista za enakomeren razvoj občine – Lizero (Alojz Puhan, Marija Papež in Marjan Klobučar), SD (Mojca Šenica, Andrej Šenica in Marija Šuštaršič) in SDS (Jure Filipović, Karmen Potočar in Mirko Ljubi), dva svetnika oz. svetnici v občinskem svetu bo imela SLS (Aleš Pršina in Darinka Nardin), enega pa NSi (Jože Gril).

Vsi podatki so neuradni, imena občinskih svetnikov se zaradi drugega kroga volitev in preferenčnih glasov lahko še spremenijo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava