Traktor zapeljal čez voznico

19.11.2018 | 11:55

Foto: Arhiv DL

Foto: Arhiv DL

Črnomaljski policisti so bili v perek nekaj pred 12. uro obveščeni o prometni nesreči v kraju Tušev Dol. Opravili so ogled in ugotovili, da je 57-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad kmetijskim traktorjem in zapeljala s ceste. Vozilo je ob prevračanju s kolesom zapeljalo preko voznice, ki je padla iz njega. Huje poškodovano so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana.

Pijan zapeljal s ceste in trčil v steber terase lokala

V noči na soboto so bili policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice obveščeni o vozniku osebnega avtomobila znamke BMW, ki naj bi z nevarno vožnjo najprej ogrožal druge udeležence v prometu in trčil v poslovni objekt. Ugotovili so, da je 30-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v steber terase gostinskega objekta. V nesreči se ni nihče poškodoval, povzročitelj pa je imel v litru izdihanega zraka 0,52 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Vlomil v avto

Na parkirišču v Novem mestu je v petkovih večernih urah nekdo vlomil v avtomobil in odnesel torbo z dokumenti in tiskalnikom. Lastnika je oškodoval za 700 evrov.

Ukradli Renault scenica

V soboto nekaj pred 6. uro zjutraj je v Soteski nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil osebni avtomobil Renault scenic, bele barve, letnik 2007, registrskih oznak NMZK 341. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi.

Prijeli sprovajalca in tujce

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v petkovih jutranjih v Bukošku ustavili osebni avtomobil znamke Citroen. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni državljan Hrvaške v avtomobilu prevaža devet tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in v soboto s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Osem tujcev, ki so se izrekli za državljane Irana in državljana Turčije so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju Bojancev pa so policisti prijeli sedem tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Izsledili in prijeli so tudi državljana Norveške, ki je z osebnim avtomobilom tujce skušal prepeljati v notranjost države. Odvzeli so mu prostost in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Dva državljana Sirije sta v policijskem postopku zaprosila za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v azilni dom. Tri tujce, ki so se izrekli za državljane Iraka, tujca, ki se je izrekel za državljana Alžirije, in tujca, ki se je izrekel za državljana Irana, pa so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

M. Ž.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava