namig za premik

Predstavitev biodinamičnega pristopa pridelave in predelave grozdja na Biodinamični kmetiji Šuman, Mestna hiša

21.11.2018 | 17:00

PREDAVANJA V MESTNI HIŠI BREŽICE (oktober, november 2018)

-21.11. 2018 ob 17 uri Radovan Šuman "Predstavitev biodinamičnega pristopa pridelave in predelave grozdja na Biodinamični kmetiji Šuman"

Radovan Šuman je eden privih biodinamičnih vinogradnikov v Sloveniji s certifikatom Demeter z veliko antropozofskega, še več pa praktičnega znanja. Obdeluje 28.000 trt na biodinamičen način osem let, na ekološki pa osemnajst. V dobrih letih pridela 20.000 litrov biodinamičnega vina,ki ga ne žvepla. V svojih vinogradih ima posajena sadna drevesa, zelišča, zelenjavo, namesto mulčerja pa uporablja ovce. Ima tudi ogromno čebel v lastnih panjih.

Njegova odlična vina bomo po predavanju tudi poizkusili.

-28.11.2018 ob 17 uri Matjaž Turinek "Oskrba biodinamičnega sadovnjaka-koraki za uspešno pridelavo in predelavo biodinamičnega sadja"

Matjaž Turinek je prvi doktor biodinamike v Sloveniji, ki je svoje znanje nabiral v tujini in Sloveniji, sedaj ga pa nadgrajuje na svoji biodinamični kmetiji s certifikatom Demeter. Z veseljem ga širi med ljudi. Predstavil nam bo svoje izkušnje v šest hektarjev velikem sadovnjaku in še marsikaj.

‹ nazaj