kočevsko-ribniško

Evropski teden zmanjševanja odpadkov

23.11.2018 | 18:45 | M. L.-S.

(Foto: M. L.-S.)

(Foto: M. L.-S.)

(Foto: M. L.-S.)

(Foto: M. L.-S.)

Kočevje - V okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki letos poteka pod sloganom Preprečevanje nastajanja nevarnih odpadkov in sicerod 17. do 25. novembra, je Komunala Kočevje včeraj pripravila na Tržnici Kočevje delavnico izdelovanja ekoloških čistil iz naravnih sestavin.

Delavnico je vodila Petra Draškovič Pelc, ki je udeležencem pokazala, kako se na enostaven način izdela ekološka čistila kot je denimo pralni prašek. Kot je povedala, lahko večino nečistoč v našem domu očistimo s sodo bikarbono, kisom, milnico in vodo, za posebne namene pa lahko uporabimo tudi druge sestavine, ki ne škodujejo okolju.

Komunala Kočevje je delavnico izvedla v okviru vseslovenske akcije slovenskih komunalnih podjetij, združenih v pobudi Skupaj za boljšo družbo, s katero se slovenska komunalna podjetja, med katerimi je tudi Komunala Kočevje, že od leta 2014 z namenom, da bi spodbudili trajnostno gospodarstvo, odgovorno potrošnjo in ohranjanje naravnih virov, pridružujejo evropskemu tednu zmanjševanja odpadkov.

Ob tej priložnosti je Komunala Kočevje občanom kočevske občine omogočila tudi da so lahko na tržnico prinesli odpadno jedilno olje, ki, kot je povedala vodja odpadkov na Komunali Kočevje Saša Kljun, nikakor ne sodil v odtoke ali straniščne školjke. Občani lahko sicer odpadno jedilno olje oddajo v akcijah zbiranja nevarnih odpadkov ali pa ga odpeljejo v zbirni center Mozelj.

‹ nazaj

Galerija (16)

odpadki001
odpadki002
odpadki003
odpadki004
odpadki005
odpadki006
odpadki007
odpadki008
odpadki009
odpadki010
odpadki011
odpadki012
odpadki013
odpadki014
odpadki015
odpadki016

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava