Velenjčani brez težav premagali Dobovo

5.12.2018 | 09:10

Foto: Arhiv DL

Foto: Arhiv DL

Velenje - Rokometaši Gorenja Velenja so na sinočnji vnaprej odigrani tekmi 14. kola Lige NLB z 29:23 premagali Dobovo in zabeležili osmo zmago te sezone ter znova zasedli tretje mesto na prvenstveni lestvici. Posavci ostajajo na desetem mestu v 12-članski ligi.

Izbranci velenjskega trenerja Zorana Jovičića so si prvo otipljivo prednost na dvoboju priigrali v 21. minuti, ko so povedli za pet golov (12:7). Odločitev o zmagovalcih je padla v začetku druge polovice tekme, ko so gostitelji naredili delni izid 4:0 in v 38. miniti povedli za devet golov (19:10), te prednosti pa v končnici tekme niso zapravili, so o tekmi zapisali pri Rokometni zvezi Slovenije.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Matic Verdinek, pri Dobovčanih pa Dorian Markušić, oba sta dosegla po sedem golov.

Jan Mladkovič, igralec Dobove, je po tekmi povedal: »Tekmo smo začeli dokaj solidno, kot smo se dogovorili, smo v obrambi trdno stopili skupaj. V nadaljevanju so Velenjčani pokazali svojo kakovost in prevladali tako v obrambi, kot tudi napadu. V prvem polčasu smo se še kar dobro držali, nato pa so v začetku drugega polčasa Velenjčani naredili odločilno razliko, ki je na koncu tudi odločila tekmo.«

V petek se bosta pomerila Trimo Trebnje in novomeška Krka, dan kasneje bodo Ribničani doma igrali s Koprom 3013, Sviš Ivančna Gorica pa bo gostovala pri ekipi Urbanscape Loka.

M. Ž.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava