mladi dopisnik

Bodoči podjetniki v Angliji

5.12.2018 | 10:25 | Neja Turk, 3. l.,
Ekonomska šola Novo mesto,
program ekonomska gimnazija

Bodoči podjetniki v Angliji
Bodoči podjetniki v Angliji

Novo mesto, Exeter - V nedeljo, 21. oktobra, nas je pet učencev tretjega letnika ekonomske gimnazije (Vito Arh, Davor Vovko, Neja Turk, Urška Može in Nina Rozman) odšlo na dvotedensko izobraževanje v tujino, v angleško mesto Exeter.

Na letališču v Benetkah so se nam pridružili še dijaki Ekonomske šole Celje in dijaki Ekonomske šole Maribor. Skupaj smo tako poleteli proti Bristolu. Od tam je sledila vožnja z avtobusom, ki je trajala dobro uro in pol. Utrujeni smo sredi popoldneva prispeli v sončni Exeter, ki se sicer nahaja v jugozahodnem delu Anglije. Iz avtobusa smo izstopili na parkirišču ob reki Exe, kjer so nas nestrpno pričakale naše 'nadomestne' družine, pri katerih smo bivali kar dva tedna.

V nedeljo smo se pri družinah udobno namestili, v ponedeljek pa že začeli z izobraževanjem. Na izobraževanju smo v prvem tednu po skupinah poskušali izboljšati podjetja, ki so nam bila dodeljena. Preučevali smo njihove slabosti in predlagali izboljšave na področju oglaševanja, konkurence in ciljnih strank. V drugem tednu smo delali na svojih poslovnih idejah, ki smo jih zadnji dan predstavili žiriji, ki je tudi izbrala zmagovalca. V zmagovalni ekipi je bila tudi naša dijakinja Nina Rozman, ki je s svojo skupino predstavila idejo o parfumih 3v1.

V prostem času smo raziskovali mesto, predvsem sta to počela fanta, dekleta pa smo veliko časa preživele v trgovinah. Med vikendom smo se z ostalimi dijaki odpravili do obale in si ogledali mesto Exmouth. Izlet je bil lep, na žalost nam ga je malo pokvarilo vreme, saj je močno pihalo.

Po dveh tednih smo se 3. novembra polni novih znanj in lepih vtisov vrnili v domače okolje. Čeprav lahko rečemo, da je povsod lepo, je doma nedvomno najlepše, saj smo že na začetku ugotovili, da v Angliji nimajo takih higienskih razmer kot smo jih navajeni mi, pa tudi hrana se ne more primerjati s slovensko.

‹ nazaj

Galerija (6)

exeter - 01
exeter - 02
exeter - 03
exeter - 04
exeter - 05
exeter - 06

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava