Štirje so prišli v semiški občinski svet s preferenčnimi glasovi

6.12.2018 | 07:50

Polona Kambič je prisegla kot županja.

Polona Kambič je prisegla kot županja.

Štirje so prišli v semiški občinski svet s preferenčnimi glasovi
Štirje so prišli v semiški občinski svet s preferenčnimi glasovi

Semič - Tukajšnji občinski svetniki so imeli včeraj zvečer konstitutivno sejo, na kateri so potrdili člane občinskega sveta v novem štiriletnem mandatu ter županjo. Sejo je vodil najstarejši svetnik Oskar Hudak (DeSUS).

Zaradi preferenčnih glasov je sestava občinskega sveta nekoliko drugačna, kot je kazalo sprva. S preferenčnimi glasovi so prišli v občinski svet Damir Stare (SDS), Urška Banovec (N.Si), Mladen Kamenšek (SNS) in Robi Jakša (SD).

Iz SDS prihajata še Sonja Klemenc Križan in Anton Križe, iz SLS pa Polona Kambič, Mirko Golobič in Katarina Plut. Z liste Ni nam vseeno bosta v občinskem svetu sedela Miha Mihelčič in Dina Plut. Svetniki v novem mandatu pa so še Rudi Kofalt iz SMC in predstavnica romske skupnosti Valerija Hudorovac.

Ker ni bilo nobenih pritožb, so svetniki potrdili tako mandate članom občinskega sveta kot mandat županji Poloni Kambič. Ker pa po Zakonu o javni samoupravi funkciji članice občinskega sveta in županje nista združljivi, je Kambičeva izjavila, da bo že tretji mandat nadaljevala s poklicnim županovanjem, s tem pa ji je prenehal mandat občinske svetnice. Namesto nje bo prišel v občinski svet Silvo Vlahovič, če bo na to pristal.

Svetnike in svetnice so na prvi seji obiskali tudi parkelj s spremstvom in Miklavž s spremstvom. Miklavž je svetnike tudi obdaril in jim zaželel, da bi delali v dobro vseh, kar je v svoji prisegi obljubila tudi Polona Kambič.

Besedilo in fotografije: M. Bezek Jakše

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava