Nogometašice OŠ Trebnje tretjič zapored v polfinalu državnega prvenstva

6.12.2018 | 13:45

Nogometašice OŠ Trebnje tretjič zapored v polfinalu državnega prvenstva

Trebnje, Šentjernej - Neža Smuk, Alisa Glavan, Lunja Kotar, Ema Korpar, Manca Hostnik, Larisa Hrovat, Lea Lončar, Nastja Smolič, Katarina Rogelj, Anita Murn, Zala Perpar in Lea Pucelj so postale področne prvakinje v dvoranskem nogometu.

Čeprav se je v prejšnjem šolskem letu poslovila naša zlata generacija učenk, ki so dve leti nazaj postale državne prvakinje in so bile lani druge v državi, je zdajšnja generacija ponovno pokazala, da bo dostojno stopala po njihovih stopinjah. Sicer ne moremo pričakovati takšnih uspehov kot v zadnjih letih, a je že uvrstitev v polfinale državnega prvenstva izvrsten dosežek.

V sredo, 28. novembra, so se udeležile področnega tekmovanja v Šentjerneju. Pokazale so borbenost, s katero so dosegle to, kar so si želele – nastop na državnem prvenstvu.

V vseh tekmah so bile boljše tekmice, a so morale kar trikrat streljati kazenske strele. V skupinskem delu so se pomerile z OŠ Otočec in po kazenskih strelih izgubile. Na srečo to ni bilo usodno, saj sta se obe ekipi uvrstili v polfinale. Tam so se srečale z OŠ Škocjan in jih premagale z 2 : 0 po kazenski strelih.

Ko kaže, je našim učenkam usojeno, da se v finalu vedno srečajo z domačinkami OŠ Šentjernej. Po dobri igri so ponovno odločali kazenski streli. Tam se je odvijala prava drama, saj so naše učenke prva dva kazenska strela zgrešile, domačinke pa že prvega zadele. Šele v tretjem poskusu so prvič zadele. Domačinke so imele kar štiri možnosti, da bi osvojile naslov področnih prvakinj, a je Anita Murn obranila vse kazenske strele. V šesti seriji je še drugič zadela Alisa Glavan in poskrbela za veselje.

Vsem učenkam čestitamo za ta uspeh.

Smiljan Pristavnik

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava