dolenjska

Zaključna dela na Glavnem trgu

15.12.2018 | 09:00 | R. N.

Avtomobilski promet se je vrnil na Glavni trg zaradi menjave strehe na Narodnem domu. (Foto: I. Vidmar)

Avtomobilski promet se je vrnil na Glavni trg zaradi menjave strehe na Narodnem domu. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Glavni trg v Novem mestu počasi dobiva novo podobo. Izbrani izvajalec nadaljuje z zaključnimi gradbenimi deli in do konca prihodnjega tedna predvidevajo, da bo Glavni trg za pešce prehoden do vodnjaka ter nared za izvedbo adventnega sejma in decembrskih prireditev, so sporočili z novomeške občine. »Vzporedno se nadaljujejo ostala dela. V tem tednu je bilo zaključeno urejanje pločnikov na delu Rozmanove ulice od Glavnega trga do križišča s Kastelčevo ulico, ki bo sproščena za promet. Zaradi nadaljnje izvedbe gradbenih del ostaja sredinski del začetka Rozmanove ulice še vedno zaprt,« so še zapisali v sporočilu za javnost.

Predvidoma do konca naslednjega tedna bo dokončana izgradnja pešpoti v križišču med Vrhovčevo in Dilančevo ulico, Pugljeva ulica pa je v večji meri že zaključena. Na občini še predvidevajo, da bodo po 20. decembru, ko naj bi zaključili z deli na strehi Narodnega doma, sprostili ves promet po Sokolski ulici, medtem ko bodo zaradi izvedbe decembrskega programa sočasno zaprli promet po Glavnem trgu.

‹ nazaj

Komentarji (5)

15.12.2018 3 (5) (2)OceniTrue Truic 
Imamo najboljšega župana, še boljšga podžupana in najboljšo dir. UE in najbolše zunanje sodelavce občine na svetu, bivše direktorje zavodov .... Vse se gradi, mesto cvete.Mi se mamo radi in lepo nam je, smo veseli, tako kot veseli december..radi imamo svoj kraj in Novo mesto. Najlepši kraj na svetu.
15.12.2018 5 (9) (4)Oceniklemen 
True Truic dej nehej že kokodakat, prav zoprn si že, pa tudi povedat nimaš kaj. Samo stokaš non stop. Da se povrnemo nazaj k temi tega članka. Je pa ena stvar, ki se tiče tega Glavnega trga. Opažam namreč, da se veliko parkira na njem. To je nedopustno in v tem primeru, če bomo tu spet imeli eno veliko parkirišče, je cela prenova trga nesmiselna. Sicer opažam, da se v glavnem parkirajo avtomobili boljših znamk, torej pomembnejši ljudje, ki pa na žalost nimajo za parkirnino... :) Torej ves denar od občanov bi šel v tem primeru za novo tlakovanje parkirišč za BMW-je in Audi-je?? Dodatno k temu lahko rečem, da bo tu problem, to sploh preprečit, ker so trg prenovili po strokovnem načrtu iz petdesetih let prejšnjega stoletja, ko je tu prevladovalo še volovsko-oslovska oprega, tisti ta pomembni pa so se vozili z vlaki s parnimi lokomotivami.... Namesto, da bi tisti načrt prenovili in naredili kakšne otočke z zelenjem ali drevesi, so zadevo vrhunsko opravili s kockami, ki kar čakajo, da bo nekdo parkiral na njih... :) bedno, nimaš kaj
15.12.2018 2 (5) (3)OceniTrue Truic 
Torej g.klemen, nekatere zanimajo problemi kockic in projekti iz 50.let prejšnjega stoletja , druge zanimajo kraje v teh projektih.. Dokaz zadnjih volitev je da 65% občanov zanimajo kockice gl.trga ( in parkiranje sodobnega voznega parka, nekaterih...:) drugih 35% občanov zanima pa kam je šel težko prigaran denar iz njihovega žepa. Smešno je le da teh 65 % ne zastopi, da je v bistvu njihov problem kockic na glavnem trgu poskusilo rešiti tistih 35 %, ki jih imajo za nergače...point je le, da ti isti ne zastopijo- kdo resnično stoka in kdo so tisti, ki poskušajo rešiti njihove težavice s kockicami gl.trga..svet je pisana žoga:) Lp,tudi vam...Nm je kotaleča pisana žoga malomeščanstva, podgurstva in malomeščanskega podgurstva.Vsi veseli, vsi srečni, najlepši kraj na svetu kot sem že omenil .:)
15.12.2018–1 (0) (1)Ocenireziser 
true truic boste kandidirali za župana 2022?
16.12.2018—   (1) (1)OceniTrue Truic 
Zelo lepo položene kockice,cevi, stezica Ločna -žabja vas tudi lepo spelana, ma res nebi bilo lepo ko bi se policija zganila, sodišče začelo brati in pisati, mediji začeli poročati - in se slučajno bog ne daj zgodijo nadomestne volitve...To pa res ne bi rad videl, zdaj ko nam gre tako lepo v Nm, in smo vsi srečni , veseli, zadovoljni.. Tega scenarija si pa res ne bi želel...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava