posavje

V znamenju izbranih vin in jedi

17.12.2018 | 12:50 | M. L., foto: Rok Petančič

V prazničnem večeru (Foto: M. L.)

V prazničnem večeru (Foto: M. L.)

Vilinke (Foto: R. P.)

Vilinke (Foto: R. P.)

Tihožitje (Foto: R. P.

Tihožitje (Foto: R. P.

Sevnica - V okviru projekta Modra frankinja – žametno vino regije Posavje, katerega nosilec je KŠTM Sevnica, je Kmečka zadruga Sevnica pred dnevi organizirala v novi Grajski in Vinski dvorani sevniškega Hotela Ajdovec vinsko-kulinarični večer Praznični večer penin, slajših vin in Grajskih mesnin.

Kot poroča Rok Petančič iz KŠTM, so se predstavili vinarji Zdravko Mastnak, Vino Kozinc, Kmetija Kobal, Domaine Slapšak in Vinarstvo Kerin - Hiša frankinje. Zbrani so spoznavali tudi jedi iz lokalnih sestavin, predvsem Grajske mesnine, s katerimi je ustvarjalno nastopila ekipa restavracije Ajda. Ob prijetnem druženju in glasbenem programu Vokalne skupine Vilinke so udeleženci izkusili edinstveno vinsko-kulinarično doživetje.

»Nameni večera so bili aktivna promocija vina modra frankinja in regionalne posavske kulinarike, dvig dodane vrednosti obstoječih pridelkov, spodbujanje uporabe lokalno pridelane hrane in vin, spodbujanje lokalne samooskrbe ter kakovostne in varne hrane za zdrav odnos ter skrb za regionalno okolje,« je sporočil Rok Petančič.

‹ nazaj

Galerija (22)

Foto1
Foto10
Foto11
Foto12
Foto13
Foto14
Foto16
Foto17
Foto18
Foto19
Foto2
Foto20
Foto21
Foto22
Foto23
Foto24
Foto4
Foto5
Foto6
Foto7
Foto8
Foto9

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava