dolenjska

Kje se pot sploh zaključi?

5.1.2019 | 08:25 | M. M.

Ob Levičnikovi cesti gradijo kolesarsko in peš pot. (Foto: M. M.)

Ob Levičnikovi cesti gradijo kolesarsko in peš pot. (Foto: M. M.)

Na uredništvo se je tik pred prazniki obrnil bralec z vprašanjem o gradnji večnamenske poti ob Levičnikovi cesti:

»Zanima me, kako je predviden zaključek te večnamenske poti pri križišču za Žabjo vas, saj naj bi tam zgradili krožišče. Ima občina za ta projekt sploh gradbeno dovoljenje?«

Z MO Novo mesto so odgovorili, da naložbo izvajajo »na osnovi projekta za izvedbo skladno z zakonom o cestah, zato gradbeno dovoljenje ni potrebno«. Kot pojasnjujejo, je projektna rešitev večnamenske poti usklajena s projektno rešitvijo rekonstrukcije križišča v Žabji vasi, in dodajajo, da v primeru, da bo večnamenska pot zgrajena pred prenovo križišča, »in vse kaže, da bo, bo treba poiskati začasno rešitev navezave na obstoječo infrastrukturo. Kot najbolj očitna se kaže povezava na obstoječo občinsko pot, ki povezuje Levičnikovo cesto in Kandijsko cesto in je v neposredni bližini zaključka večnamenske poti.«

Kot je znano, je naložba ocenjena na 1,2 milijona evrov (z davkom) in zajema gradnjo ločene ceste desno od obvoznice (gledano iz smeri Ločne proti Žabji vasi) v dolžini 1,2 kilometra in tri metre širine, 110 metrov pločnika ob levem robu glavne ceste in 100 metrov večnamenske poti na priključku Ragovo ter javno razsvetljavo. Ob podpisu pogodbe avgusta lani so dejali, da naj bi dela zaključili predvidoma maja letos. Pred iztekom leta so se z občine še pohvalili, da so prejeli odločbo o odobritvi dobrih 645 tisočakov sofinancerskih sredstev, od česar bo 80 odst. prispeval Evropski kohezijski sklad, preostanek pa država.

‹ nazaj

Komentarji (18)

6.1.2019 5 (5) (0)Ocenidopisniksterena 
To je predvolilni nateg in spinning gospoda župana Macedonija in njegove druščine. Obljubljal je varno kolesarsko in peš povezavo Ločna - Žabja vas, očitno pa bomo kolesarji dobili smrtno nevarni priključek na prepolno Kandijsko cesto pri vhodu na parkirišče hotela pri Belokranjcu. Po več kot 25 letih obljub o prenovi križišča v Žabji vas, se nategovanje nadaljuje še naprej. Več kot očitno se po gornjih informacijah križišče ne bo obnavljalo še nadaljnih 10-15 let.. Vsi pa vemo, kako nevarno in prepolno je to križišče.
6.1.2019 5 (5) (0)Ocenipeter3000 
Očitno ni Jelinčič stal zastonj pred OMVjem: https://www.facebook.com/JelincicZmagoPlemeniti/videos/358758008222376/ Odsek kamor bo navezal kolesarsko stezo je pa tako kot je že gornji omenil smrtno nevaren. To je območje, kjer se zgodi največ prometnih nesreč. Upam, da res ne bo žrtev med kolesarji. Žabja vas pa še naprej brez pametne povezave.
6.1.2019 3 (3) (0)Ocenijozez 
sramota res, še ne dolgo nazaj so obljubljali obnovo križišča v žabji vasi, dobili bomo pa neuporabno kolesarsko pot. Oz. pol produkt. In kar je najhuje, očitno se na MO ne zavedajo nevarnosti odseka kamor bodo pot priključili. Sicer je pa celotna tista pot tako ozka, da si ne predstavljam, kako se srečata kolesar in atvomobil.
6.1.2019 1 (1) (0)Ocenijozez 
Takole so obljubljali: https://www.dolenjskilist.si/2017/03/07/171930/novice/dolenjska/Krizisce_Zabja_vas_Porusiti_bodo_morali_vsaj_sedem_domacij/ Tole pa pravi Zmago: https://www.facebook.com/JelincicZmagoPlemeniti/videos/358758008222376/
7.1.2019 3 (3) (0)Oceniretaar12 
Predvolilni spining župana Macedonija... :) Tresla se je gora, rodila se je miš.
7.1.2019 4 (5) (1)Ocenimatjaz 
To, da se gradi kolesarka steza je že ves čas znano. Sploh ne vem, kaj se greste? Da bo v Žabji vasi križišče in ne krožišče je tudi že dalj časa znano. V bistvu bodo desni zavijalni pasi že pred križiščem. To kar se dela sedaj je samo kolesarska steza in nič drugega. To je bilo objavljeno v vseh medijih, pa tudi na tabli gradbišča to piše, tako da podgurci ne zaletavajte se preveč z glavo v zid, malo pa se lahko, ker drugače bi zaradi pomanjkanja tega lahko doživeli kak šok, katerega tudi z nalivanje šmarjaklna nebi odpravili. Mene pa bolj zanimajo roki teh izgradenj. Nekako dobivam občutek da se bodo te zadeve realizirale bolj kot ne konec leta 2022. Upam da ne, vendar ..... Je kar nekaj delovišč, ki niso dokončana, v bistvu jih je večina takih. Poleg te kolesarske, še kolesarska steza v Srebrniče. Ne vem kak status ima sedaj cesta v Šmihelu? A je to konec prve, druge ali tretje faze??? Kako je z Glavnim trgom? V kateri fazi je zdaj to? Do kje se bo prenavljalo, do kdaj se bo to delalo?
7.1.2019 1 (1) (0)OceniJožko 
@matjaz, vse kar si navedel imaš prav. Nepravilen je samo pristop, da dobiš odgovore na ta vprašanja na ta način. Najbolje je to kar sprašuješ, napišeš v posebnem prispevku ali mogoče na način "tukaj bralec DL", ker kot vidimo, odgovorni na komentarje člankov, ne reagirajo. Dvomim torej, da boš na vsa ta vprašanja, tudi sedaj dobil v komentarjih, ustrezen odgovor. Bi bilo pa vsekakor koristno javno dobiti odgovore na to kar sprašuješ.
8.1.2019 1 (3) (2)OceniStankoJ 
Matjaž, ne vidiš bistva problema, v medijih je bilo objavljeno, 2 leti nazaj, da se bo križišče obnavljalo v letu 2018, najkasneje 2019. Križišča pa ne bo še vsaj 15-20 let. To je bilo hvalisenje Macedonija, zgradil pa je kolesarsko stezo, ki gre v slepo črevo in bo v svojem zadnjem delu celo zelo nevarna za vse udeležence v prometu. Ne predstavljam si starejšo gospo, ali pa družinico na kolesih, kako zavijajo na levo proti Žabji vasi iz parkirišča pri Hotelu pri Belokranjcu. Vsi si želimo kolesarskih prog, a ne na polovični način. Se pravi, sedaj ker nimam gradbenega dovoljenja, da bi zgradil kolesarsko stezo v celoti, varno, logično in ob križišču, kar je edino smiselno in logično, da ima uporabnik možno izbiro ali Žabja vas, ali Gotna vas ali mesto, bo sedaj ta zavila še pred križiščom iz poti kar nekam proti Kandijski? Mene krajana Žabje vasi, pa v bistvu poslala iz smeri. In očitno se mi bo veliko bolj splačalo, da narediti prekršek pri OMVju in sekat čez Drgančevje. Zame to ni projekt Ločna-Žabja vas, temveč Ločna - Kandija-Grm. Matjaž, očitno tudi tebi škodi nalivanje "šmarjaka", saj očitno sploh ne veš kje je jedro problema. Problem ni, da ne vemo, da se gradi kolesarska cesta, PROBLEM je da se ta NE bo izgradila kot je bilo OBLJUBLJENO in bo tik pred svojim koncom zavila od primarnega cilja, ker se država in lokalna oblast ne moreta dogovorit in obnovit enega fuckin križišča. Okoliške prebivalce pa se vleče za nos. Za primerjavo v Genovi bodo v enem letu zgradil viadukt. Tuki se pa nateguje prebivalce z obnovo križišča že 50 let. Pazi,50 let. Kdo je sedaj tukaj na šmarnici? Več kot očitno kot pravi že gornji komentator nas je občina ponovno povlekla za nos. In Jelinčič je imel v bistvu prav kar je govoril v zgornjem videu, ki ga je priprel komentator.
8.1.2019 2 (4) (2)OceniTone_P 
hehe, gradi kolesarsko stezo a nima gradbenega dovoljenja, da jo izgradi v celoti? Ojojoj kako se je hvalil s tem projektom.. Tole pa je bruka prve kategorije.. Sem mislil, da je Zmago natolceval v tistem videu, a je očitno zelo dobro vedel, kakšna je situacija s projektom, zato je tudi prišel. Lepo nas je Macedoni potegnil za noseka pred volitvami.. Ne govorit, da takrat še ni vedel, da nima vseh potrebnih dovoljenj, ko se je tako hvalil kako bo povezal Žabjo vas z Ločno. Smešno res.
8.1.2019—   (2) (2)Ocenimasa_k 
Torej, nova kolesarska steza se bo priklopila na Kandijsko cesto? Saj vsi vemo, da je tam en izmed najbolj nevarnih odsekov v Novem mestu..

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava