V drugem mandatu še s podžupanjo

8.1.2019 | 12:35

Sara Drašković se na rotovž vrača v dvojni vlogi: kot poklicna podžupanja in kot občinska svetnica na listi Gregorja Macedonija. (Foto: M. M.)

Bojan Kekec, Gregor Macedoni, Sara Drašković in Boštjan Grobler (Foto: M. M.)

Novo mesto - Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni je na današnji novinarski konferenci predstavil najožjo ekipo sodelavcev, s katero bo vodil drugi županski mandat. Kot nepoklicna podžupana ostajata Boštjan Grobler, zadolžen za področja družbene dejavnosti, podjetništva in turizma, in Bojan Kekec, zadolžen za gospodarske javne službe in energetiko. Po novem bo podžupanja še Sara Drašković, ki bo bdela nad razvojnimi projekti, črpanjem evropskih sredstev in sistemom lokalne blaginje, funkcijo pa bo opravljala poklicno. Draškovićeva se tako iz zasebnega sektorja vrača na rotovž, kjer je bila prvi dve leti prejšnjega mandata vodja županovega kabineta. Poleg omenjenih je župan izpostavil še svojo "desno roko", tj. direktorico novomeške občinske uprave dr. Vido Čadonič Špelič, in vodjo kabineta Meto Retar.

Macedoni je danes predstavil še potek večjih projektov, kot so prenova Glavnega trga, Hidravlične izboljšave Dolenjske, velodrom oz. olimpijski vadbeni center v Češči vasi, večnamenska pot ob Levičnikovi, izgradnja ceste skozi Velke Brusnice, načrtovanje prenove vaškega središča v Gabrju itd. O tem podrobneje v prihodnjih dneh in tiskanih izdajah Dolenjskega lista.

M. M., Video: Miran Klevišar

Novinarska konferenca novomeškega župana

Komentarji (9)

12d nazaj 11   (13)   (2)   Ocenitina s 
A ji ni še pred kratkim zmanjkalo motivov na MO Novo mesto in je zato odšla v kripto svet? Danes, ko je kriptosvet v krizi, pa lepo nazaj na občino.
12d nazaj 3   (3)   (0)   Ocenidopisniksterena 
tina s, res je bilo nekaj v tej smeri napisano na socialnih omrežjih :)
12d nazaj 12   (15)   (3)   Ocenijoze_verbeti 
https://www.dolenjskilist.si/2018/01/05/188622/novice/dolenjska/Kabinet_zupana_ima_novo_vodjo/ Pred enim letom je sprejela je nov karierni izziv. Danes pa se vrača. Takšni posamezniki, ne bi smeli biti nikoli več zaposleni na občini. To je res nehigiensko in podcenjevanje nas občanov.
12d nazaj 4   (5)   (1)   Ocenijoze_verbeti 
Še to, dobila je pa celih 27 preferenčnih glasov.
12d nazaj–2   (0)   (2)   Ocenimatjaz 
joj kako je lepa... :)
10d nazaj—   (8)   (8)   Ocenimiha 
Dobra ekipa nimaš kaj? Vidim, da že načrtujejo novo prihodnost.
10d nazaj 1   (4)   (3)   OceniJožko 
Po uspehu na volitvah, se zmagovalcu "izstavijo računi". Nič takega, vse še naprej normalno funkcionira kot je v preteklosti in bo tudi v prihodnosti. Ko bi le še posamezniki "na komandi" vsaj kolikor toliko spoznali, da so oni na uslugo za občane in ne občani zaradi njih.
10d nazaj 3   (5)   (2)   OceniLeonard 
Desus pa se je na volitvah očitno premalo izkazal in bo očitno brez podžupana tako, da je predvolilni dogovor propadel.
8d nazaj 1   (2)   (1)   OceniTrue Truic 
Kako se sklanja pajac v ž. spolu? Kako Gospod gleda na prešuštnike in lažne sledilce Gospodove ? Mogoče odpustite jim, saj vedo kar počno? Lepo je brati sv. pismo, ga razumeti in koristiti v vsakdanjem življenju. Tudi papež se včasih nasmeje, saj ima svojstven smisel za humor.. ovčicam zelo pri srcu. Amen.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava