Dušan Pezelj – Dule Stoparjev gost

10.1.2019 | 16:00

Ali se Dušan Pezelj - Dule smeje njunima šalama? (Foto: M. L.)

Rudi Stopar (v sredini med Ivanom Jelančićem - levo - in Pavletom Percem bo že v maju pripravil stoti Radogost večer na sevniškem gradu. (Foto: M. L.)

Sevnica - V vrsti dogodkov na sevniškem gradu s skupnim imenom Radogost večer je pobudnik tega grajskega dogajanja Rudi Stopar sinoči gostil Dušana Pezlja – Duleta. Dule se je tokrat predstavil kot slikar.

'Naslikal me je Dule.' (Foto: M. L.)

Novomeščani ga, kot je ob predstavitvi navedel Rudi Stopar, poznajo tudi kot snemalca, oblikovalca, montažerja in novinarja. Pri gledalcih je doživel topel sprejem niz filmov o dolenjskih gradovih – Dolina gradov, ki sta jih naredila s prijateljem novinarjem Andrejem Bartljem. Dule je snemal ekološki film Kotarjeva prepadna, ki je na mednarodnem festivalu v Bariju v močni konkurenci dosegel drugo nagrado. Je tudi avtor več dokumentarnih filmov. Med drugim.

V glasbenem delu Radogost večera je nastopila novomeška glasbena skupina Ješča vešča.

Obiskovalci dogodka, ki je bil že šestindevetdeseti, so si na gradu v Oknu Radogost in v Stari galeriji lahko ogledali razstavo Duletovih slik. Zbrani so druženje zaključili v grajski kleti, kjer so bili tudi tokrat, kot vsakič doslej, na voljo kifeljčki, ki jih speče Stoparjeva žena Jasenka.

M. L., Video: Miran Klevišar

Dušan Pezelj-Dule gost Radogost večera

Galerija

Komentarji (1)

10.1.2019–1   (2)   (3)   OceniJan Božič 
kaj se splača tole počet za tistih pet zijalov ,občina ma gnar pa razmetava SLS

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava