Otvoritev potapljaške sezone s potopom v reko Krko, zbor pred Klubom za podvodne aktivnosti Novo mesto, Župančičevo sprehajališče 1 Novo mesto

12.1.2019 | 11:45

Otvoritev potapljaške sezone s potopom v reko KRKO –

sobota 12.01.2019 ob 11:45 uri v Novem mestu

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto ponovno organizira že tradicionalno otvoritev potapljaške sezone s potopom v reko KRKO, letos že 25-tič. Letos se bomo zbrali v soboto 12.01.2019 ob 11 uri pred Klubom za podvodne aktivnosti Novo mesto, Župančičevo sprehajališče 1 – LOKA, ob 12 pa se potopili v reko Krko.

Na akcijo so poleg članov Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto povabljeni tudi potapljači iz vse Slovenije, saj akcija poteka tudi pod okriljem SLOVENSKE POTAPLJAŠKE ZVEZE (www.spz.si), ter tudi kolegi z Republike Hrvaške.

Nekaj besed o KPA Novo mesto:

Klub za podvodne aktivnosti šteje več kot 60 članov, ki nas skupaj druži želja po potapljanju. Nemalo potopov opravimo v reki Krki, ki nam je tudi najbližja. Seveda pa se z veseljem odpravimo na Jadran ter tudi dlje. Z veseljem se odzovemo tudi povabilom drugih potapljaških društev in klubov na akcije in dogodke, ki jih organizirajo tekom leta. Letos je nekaj članov opravilo potope v reki Krki že 1.1.2019 v Mršeči vasi, minuli vikend smo se udeležili tudi že ''Darovanja sarme Neptonu'' v Fiesi v organizaciji PLK (potapljači luke Koper). Klub sodeluje pri več projektih povezanih z reko Krko, ekologijo ter promocijskimi dogodki, vsako leto pa pripravimo tudi razstavo podvodne fotografije naših članov in tako tistim, ki se ne potapljajo, prikažemo podvodni svet, kot ga vidimo mi. V sklopu kluba deluje tudi podvodna reševalna služba.

Varnost pri potapljanju pa je v KPA Novo mesto ena izmed prioritet. Inštruktorji potapljanja ter drugi izkušeni potapljači skrbimo tudi za stalno izobraževanje in izpopolnjevanje naših članov. Ker smo potapljači tudi ljubitelji narave, brez sožitja z njo ne bi mogli uživati v potapljanju je v podzavesti vsakega člana tudi ekologija. In ravno zato, ker nam ni vseeno za naravo, pripravljamo že vrsto let - prvo soboto v septembru tudi ekološko akcijo čiščenja reke Krke na kateri sodelujejo potapljači iz vse Slovenije.

Aleš Blatnik, 

predstavnik za stike z javnostmi

e-mail: ales.blatnik@gmail.com

GSM: 070 720 792