kronika

Pijan jezdil kar po Glavnem trgu, ljudje zgroženi nad možakovim ravnanjem s konjem

16.1.2019 | 12:20 | M. Ž.

Ilustrativna fotografija (Foto: L. M., arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: L. M., arhiv DL)

Novo mesto - V ponedeljek nekaj po 13. uri so novomeški policisti prejeli več klicev občanov, ki so se zgražali nad ravnanjem očitno pijanega jahača. Ta naj bi kričal na konja, ga večkrat skušal neuspešno zajahati, ga vlekel in pri živali povzročil zmedenost. Moški je jezdil proti Glavnemu trgu in tam s konjem vstopil v vežo dvorišča. Policisti so se takoj odzvali in moškega izsledili, ker pa med policijskim postopkom ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva. 43-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligrama alkohola, so zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa ter Zakona o javnem redu in miru izrekli globo. Po zaključenem postopku je za konja poskrbela zanesljiva oseba.

Na novomeški policijski upravi jahače konj opozarjajo na odgovorno ravnanje in upoštevanje cestno prometnih predpisov, in sicer da jezdenje na državnih cestah ni dovoljeno; da jahači smejo za jezdenje uporabljati poti za jahače in nekategorizirane ceste, občinske pa le, če to ni v nasprotju s prometno ureditvijo na njih; da mora jahač pri jahanju ob vozišču jezditi ob desnem robu v smeri ježe in da mora mora biti telesno sposoben za ježo in obvladati žival, na kateri jezdi, med ježo pa na glavi nositi zaščitno čelado. Prav tako mora mora poskrbeti, da je žival ponoči ali ob zmanjšani vidljivosti v cestnem prometu označena s svetilko ali z odsevnimi trakovi na spodnjih delih nog.

Vlomil v lokal

V Kanižarici je včeraj nekdo skozi okno vlomil v gostinski lokal in odnesel menjalni denar.

Podjetje spravil ob sedem tisočakov

Z delovišča v okolici Šentjerneja so neznanci z delovnega stroja odnesli udarno pnevmatsko kladivo in planirno žlico. Podjetje, ki izvaja dela, so oškodovali za 7000 evrov.

‹ nazaj

Komentarji (3)

19.1.2019–1 (2) (3)OceniTrue Truic 
Tam bi ga prvezal za kljuko rotovža..smo al nejsmo noumejst? U Ljubljan pr Zokiju ne vidiš konja, na fensi ploščicah......Kwa je to? A kle pr Gregiju pa kar " jahajo " ? kaubojsko mesto:)
19.1.2019 5 (5) (0)OceniFranci D 
Res si tele od teleta, pa pisat se nauči.
19.1.2019 2 (2) (0)OceniTrue Truic 
Bom. Za "noumejst" moraš biti bistveno drugače "pismen" kot kjerkoli v naši domovini. Žal mi to vedno ne uspe.Res je, se strinjam in opravičujem Frenki. Nimam tovrstnih kvalifikacij. Žal. Priznam. Se bom potrudil iz teleta postati bik, razna "velepismena" teleta pa prepuščam vpregi - naj vlečejo gnoj po domačem dvorišču. Tu so zelo uspešni... Lepo pozdravljen,

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava