bela krajina

Svetniki nanizali številne pobude in vprašanja

30.1.2019 | 13:30 | Besedilo in fotografije: M. Bezek Jakše

Črnomaljske svetnice in svetniki so včeraj zasedali tretjič v tem mandatu.

Črnomaljske svetnice in svetniki so včeraj zasedali tretjič v tem mandatu.

Svetniki nanizali številne pobude in vprašanja
Svetniki nanizali številne pobude in vprašanja

Črnomelj - Črnomaljski svetniki so včeraj zasedali na tretji seji občinskega sveta v tem mandatu. Za devet točk dnevnega reda so porabili poldrugo uro. Največ časa so se zadržali pri številnih pobudah in vprašanjih.

Ponovno so predlagali, naj se prouči režim parkiranja v starem mestnem jedru, zanimalo jih je, kakšen je protokol čiščenja v središču Črnomlja, opozorili so na industrijsko cono Otovec, ki je vse prej kot to, in na zaščito vodnega vira Dobličice. Predlagali so podaljšani delovni čas v vsaj eni enoti črnomaljskega Otroškega vrtca Otona Župančiča. Prav tako so predlagali, naj na občinski upravi pripravijo načrt, kako bodo počistili odpadke, ki predvsem v gozdovih ostajajo za ilegalnimi pribežniki ter občinarjem naložili še nekaj nalog, ki jih morajo opraviti ali vsaj pojasniti do naslednje seje občinskega sveta.

Soglasno so se strinjali, da športnica leta 2018 postane kegljačica Tina Mržljak. Nekoliko pomislekov so imeli glede športnika lanskega leta, karateista Michela Horna. Vendar se jih je večina strinjala, da prejme priznanje. Še daljša razprava pa je bila glede športnega kolektiva lanskega leta, ki je postal Karate klub Krka s sedežem v Tribučah. Marsikdo od svetnikov za omenjeni klub sploh še ni slišal, izkazalo pa se je tudi, da je komisija za priznanja sicer delala po pravilniku, ki pa ga je potrebno popraviti in natančno definirati, kaj je športni kolektiv.

Svetniki so dvignili roke tudi za ljubiteljskega kulturnega delavca Janka Balkovca, ki bo ob slovenskem kulturnem prazniku prejel Župančičevo plaketo, medtem ko bodo umetniškemu vodji Tamburaškega orkestra Dobreč Gregorju Zagorcu izročili Župančičevo diplomo. Na osrednji proslavi ob črnomaljskem občinskem prazniku, ki bo 18. februarja, bo prejela plaketo občine župnijska Karitas Črnomelj, diplomi pa začetnica Šole zdravja v Beli krajini Lidija Malešič in zgodovinar Janez Weiss.

Medtem ko letos ni bilo nobenega predloga za ekološko grajo kopino, bo ekološko pohvalo brezo prejel ljubiteljski fotograf Vinko Kukman, ki s pomočjo fotografij tudi bistveno prispeva k urejanju in varovanju okolja.

‹ nazaj

Galerija (10)

IMG_7398_1_1
IMG_7399_2_1
IMG_7400_3_1
IMG_7401_4_1
IMG_7402_5_1
IMG_7403_6_1
IMG_7405_7_1
IMG_7406_8_1
IMG_7407_9_1
IMG_7408_10_1

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava