Zavod Novo mesto od danes vodi v.d. direktorja Jasna Dokl Osolnik

1.2.2019 | 12:10

Z današnjim dnem je v.d. direktorja Zavoda Novo mesto postala direktorica Dolenjskega muzeja Jasna Dokl Osolnik. (Foto: I. V., arhiv DL)

Novo mesto - Na včerajšnji tretji občinski seji so novomeški svetniki in svetnice soglašali s predlogom župana Gregorja Macedonija, da po odstopu direktorja Marjana Hribarja, ki je postal župan občine Šmarješke Toplice, Zavod Novo mesto vodi v.d. direktorja Jasna Dokl Osolnik, sicer direktorica Dolenjskega muzeja. Funkcijo je nastopila že z današnjim dnem, ostala pa bo do imenovanja novega direktorja oz. največ pol leta.

Na včerajšnji tretji redni seji so občinski svetniki in svetnice slabo uro porabili za uskladitev dnevnega reda in potrditev zapisnika prejšnje seje, na katerega sta imela največ pripomb Uroš Lubej (Solidarnost) in Alojz Kobe (GAS).

V razpravi je Srečko Vovko (SD) menil, da ima kandidatka dovolj kompetenc, vendar se je vprašal, ali ne bi bilo bolje v.d.-ja poiskati med zaposlenimi v zavodu. Podobnega mnenja je bil Uroš Lubej (Solidarnost), ki se je vprašal, kako lahko nekdo vodi dva tako zahtevna zavoda hkrati. »Ta rešitev me je zelo presenetila, sploh če bo toliko časa trajalo iskanje novega direktorja, kot je bilo pred leti. Pričakoval bi pojasnilo, kako si je Hribar to privoščil. Leta 2015 smo ustanovili zavod, dolgo ga je vodil v.d. Robert Judež, potem smo razveljavili prvi razpis za direktorja, čeprav je bila zelo dobra kandidatka, ker smo slišali za 'super kandidata'. Sledil je drugi razpis, imenovan je bil Hribar, ki je prevzel mesto v 2018 in najavil kandidaturo na 'nepričakovanih' lokalnih volitvah in za čuda še zmagal in zdaj gremo spet v neke improvizacije. Torej zavod od leta 2015 nima konstantnega vodenja, ki si ga zasluži.« Macedoni mu je odgovoril, da se je Dokl Osolnikova s svojim delom dokazala, da sta v novem zavodu med zaposlenimi še vedno dva "vrtička" in bo zunanjemu lažje prevzeti vodenje. »Želim si, da bo to obdobje čim krajše, verjamem pa, da bo odlično vodeno,« je dodal.

Franci Bačar (SLS) je kot predstavnik občine v tem zavodu rekel, da Hribar svojega dela ni opravil do konca: »Predlagal bi, da se občina maksimalno vključi, da ta zavod postavimo, kot je bil prvoten plan. Lani je dobil npr. še velodrom zraven, kar nekaj dodatnih aktivnosti, težave so s formiranjem strokovnih svetov, eden še manjka, mogoče bi razmislili, ali bi dopolnili odlok o zavodu, da začne na polno delati.«

Po razpravi je 24 svetnikov glasovalo za njeno imenovanje, nihče ni bil proti.

Na občinski seji so sinoči med drugim sprejeli še nekaj kadrovskih odločitev, v drugi obravnavi potrdili OPPN za Graben 1, sprejeli občinski letni program športa, se seznanili z energetskim konceptom MO Novo mesto in obravnavali poslovni plan Komunale Novo mesto za letošnje leto. Podrobneje v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

M. Martinović

Galerija

Komentarji (8)

4.2.2019 8   (9)   (1)   Ocenidopisniksterena 
ene in iste face, vedno in povsod. Gostinski lokali pa v petek zvečer zaprti ob 22.00 v prenovljenem Novem mestu.. Živelo oživljanje mestnega jedra.
5.2.2019 5   (5)   (0)   OceniTrue Truic 
Jasna kaj je tebi treba kot bivši vrhunski športnici take družbe in take podpore....kompas je izgubil smer, tega oče verjetno ne bi bil vesel. On je bil dec na mestu. Pravi pokončni novomeščan.Jasna genetika tu nekaj šteka....žalostno.
5.2.2019 5   (5)   (0)   OceniTrue Truic 
dopisni.....Nmn je farsko mesto že 4 leta. In kaj je tu čudnega da se ob 22h že spi. Ne sme se motit farjev tam po mestu, preveč živahnosti škodi, duševnemu miru. V tišini in tihožitju se rodijo največji" posli" :);)
11.2.2019 4   (4)   (0)   OceniDamDam 
Ustanovitev tega zavoda je bila brca v prazno župana Macedonija. Cilj je bil verjetno zaposlovanje nezaposljivih.....Prej so stvari tekle bolje, tudi pod prejšnim županom, kar se tega tiče...
12.2.2019OceniTrue Truic 
Drage občanke in občani MONM, ko boste v večini spoznali da ste zmanipulirani in prevarani s strani zdajšnje oblasti, ki kroji usodo našega mesta bo veliko PREPOZNO....škoda bo nepopravljiva za več desetletij vnaprej...misliti s svojo glavo, neodvisno od vplivov lokalnih medijev je še vedno tabu večine tukajšnjega prebivalstva, zato capljamo na mestu in stagniramo v vseh pogledih. Ko bo tu premik večine bo šlo to mesto naprej- prej ne. Zastojn vse gospodarstvo in ves denar, ki se steka v MONM od tam pa k raznim strokovnjakom lokalne manipulacije :) .... Lp
12.2.2019 4   (4)   (0)   OceniTrue Truic 
Lokalni mediji so tako ali drugačev celoti v sluzbi zdajšnje lokalne oblasti, zato imajo veliko moč vpliva na miselnost lokalnega prebivalstva...
14.2.2019 1   (1)   (0)   Oceniabc 
Mala malca True Truic. Ustanovi svoj medij in nam nalij čistega vina. Bomo brali.
14.2.2019Ocenireziser 
Vidm, da še zmer ni prebolu, še zmraj trdi, da nas bodo kolesarske steze bolele naslednjih ohoho let...res kronan idiot tale true truic

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava