posavje

Stanovanjski sklad odstopil od pogodbe z družbo Rafael

4.2.2019 | 15:00 | M. Ž.

Vizualizacija soseske Novo Brdo ((Vir: Stanovanjski sklad RS)

Vizualizacija soseske Novo Brdo ((Vir: Stanovanjski sklad RS)

Sevnica - Kot so sporočili iz Stanovanjskega sklada RS, so bili zaradi zaščite svojih interesov prisiljeni odstopiti od gradbene pogodbe z družbo Rafael iz Sevnice. "Izvajalec, ki smo ga izbrali na javnem razpisu, je grobo kršil in ni izpolnjeval pogodbeno prevzetih obveznosti, zaradi česar je prišlo tudi do popolnega zastoja del pri izvedbi zemeljskih del in varovanja gradbene jame na projektu Novo Brdo E2 in E3 v Ljubljani," je povedal mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada.

Dela na projektu soseska Novo Brdo, v kateri je načrtovanih 18 objektov s 498 stanovanji, od tega 25 oskrbovanih stanovanj, s 522 parkirnimi mesti, so se začela sredi lanskega julija. V njih naj bi družba Rafael do konca julija izvedla zemeljska dela in poskrbela za varovanje gradbene jame, so zapisali na STA.

Ob tem je Stanovanjski sklad, kot so zapisali v sporočilu za javnost, sprožil tudi postopek za unovčenje bančne garancije za dobro izvedbo del. "Sporazumnega dogovora z izvajalcem nismo mogli skleniti. Njihovi predlogi in izsiljevanje so bili nesprejemljivi, saj bi to posledično lahko ogrozilo realizacijo in izvedbo celotnega projekta izgradnje javnih najemnih stanovanj na lokaciji Novo Brdo," je pojasnil Remec.

Dodali so, da se je tudi izkazalo, da izvajalec ni imel nobenega namena, da bi dela opravil vsaj v določenem razumnem dodatnem roku, saj je gradbišče že vsaj mesec dni popolnoma opuščeno in se na njem ne izvajajo nobena dela več.

Stanovanjski sklad Republike Slovenije bo v naslednji dneh ocenil škodo, ki jo je s tem utrpel, povračilo pa bo od izvajalca tudi v celoti uveljavljal.

‹ nazaj

Komentarji (1)

4.2.2019 1   (1)   (0)   Ocenimiha 
Vse lepo in prav, vendar kakšno zvezo ima ta članek z Dolenjsko? Morda bi zraven spadal še kakšen čanek iz Damaska.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava