dolenjska

Končno se je začelo tudi na Bučki

11.2.2019 | 10:10 | Besedilo in foto: L. Markelj

Obnova ceste skozi Bučko se je začela - ovinki ne bodo več tako ostri.

Obnova ceste skozi Bučko se je začela - ovinki ne bodo več tako ostri.

Končno se je začelo tudi na Bučki
Bager je na delu.

Bager je na delu.

Bučka - Končno se je začelo tudi pri nas, pravijo Bučklanarji, ki so dolgo čakali na obnovo in razširitev dotrajane in zelo prometne regionalne ceste skozi Bučko, in so do lani to lahko gledali v Dobravi pri Škocjanu, kjer je Direkcija RS za infrastrukturo že izvajala podobno naložbo. Na Bučki pa se je vse skupaj malo zavleklo.

A potem, ko je Občina Škocjan lani jeseni podpisala gradbeno pogodbo za obnovo 1,3 kilometra državne ceste skozi Bučko, so se v teh dneh dela začela tudi v njihovem koncu. Izvajalec del, podjetje Gradnje iz Boštanja, ki imajo za partnerja novomeški CGP, je najprej pričel s pripravljalnimi deli, januarja pa so se začela tudi fizična dela na gradbišču - razširitve cest, nasipi, itd. Tako na cesti že brnijo bagri, promet je na dveh mestih skozi Bučko speljan s pomočjo semaforjev, saj cesta med gradnjo ne bo zaprta.

Obnova ceste skozi Bučko z izgradnjo pločnikov, štirih avtobusnih postajališč, javne razsvetljave in ureditve celotne komunalne infrastrukture, tudi obnove vodovoda, je tako po obsegu kot finančno zahtevna naložba. Investicija bo stala 2,7 milijona evrov, od tega bo Direkcija RS za infrastrukturo prispevala 2,1 milijona evrov, šesto tisočakov bo šlo iz občinskega proračuna.

Škocjanski župan Jože Kapler je seveda zadovoljen, saj so si za obnovo te ceste prizadevali že od njegovega prvega županskega mandata leta 2010. Obnovljena cesta bo prispevala k boljši prometni varnosti, ne le domačinov, ampak tudi ostalih voznikov, saj je cesta pomembna povezava v sevniški konec.

Dela so razdelili na dve fazi - najprej so se lotili manj problematičnega dela od Jerman Vrha do gasilskega doma, v drugi fazi pa še do kulturnega doma na Bučki.

‹ nazaj

Galerija (11)

BUCKA 001
BUCKA 002
BUCKA 003
BUCKA 004
BUCKA 005
BUCKA 006
BUCKA 007
BUCKA 008
BUCKA 009
BUCKA 010
BUCKA 011

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava