dolenjska

Janez Lekše po novem vodi govedorejce

11.2.2019 | 20:05 | L. Markelj

Janez Lekše, znan kot harmonikar, je še kako zagnan tudi na domači kmetiji. Zdaj vodi GD Škocjan. (Foto: L. M., arhiv DL)

Janez Lekše, znan kot harmonikar, je še kako zagnan tudi na domači kmetiji. Zdaj vodi GD Škocjan. (Foto: L. M., arhiv DL)

Škocjan - Govedorejsko društvo Škocjan na Dolenjskem, ki je bilo ustanovljeno leta 1991, da bi povezovalo rejce govedi na področjih stanovskega povezovanja, izobraževanja in izmenjave izkušenj članov, in to iz treh občin: škocjanske, šentjernejske in šmarješke, je na nedavnem občnem zboru dobilo novo vodstvo. Za novega predsednika je bil izvoljen Janez Lekše iz Hudenj pri Škocjanu, mladi gospodar leta 2013.

Ivan Povšič (Foto: L. M., arhiv DL)

Ivan Povšič (Foto: L. M., arhiv DL)

Dolgoletni predsednik Ivan Povšič, ki je društvo vodil od vsega začetka, kar pomeni kar 28 let, se je odločil, da je čas, da društvo prevzamejo nove, mlade moči. Sam je še vedno nepogrešljiv v društvu in bo novemu predsedniku v pomoč kot podpredsednik. Člani govedorejskega društva so na občnem zboru za naslednja štiri leta potrdili tudi nov upravni in nadzorni odbor.

Na občnem zboru GD Škocjan (Foto: GD Škocjan)

Na občnem zboru GD Škocjan (Foto: GD Škocjan)

Govedorejsko društvo Škocjan ostaja neprofitna organizacija, ki se vzdržuje s članarinami svojih članov, sredstvi, pridobljenimi na razpisih občine, in z donacijami podjetij in posameznikov. Skrbijo, da so njihovi člani čim bolje seznanjeni z vsemi novostmi, pomembnimi pri njihovem kmetovanju. Vsako leto zato medse povabijo predstavnike raznih podjetij, da jim predstavijo novosti na področju semen, gnojil, krmil, čistil in ostalih materialov, ki jih potrebujejo pri svojem delu. Člani društva se vsako leto udeležujejo občinske čistilne akcije, organizirajo strokovno ekskurzijo in družabno srečanje. Na nedavnem občnem zboru so tako npr. poslušali predavanje Rafka Planinca o gnojilih TIMAC.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava