kronika

Triletnica nenadoma na cesto; cel regiment pijanih; ukradli tudi golfa, samokolnico in mesnine

11.2.2019 | 13:00

Foto: arhiv DL

Foto: arhiv DL

Šentjernejski policisti so bili v petek nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči v Šentjerneju, kjer naj bi voznica osebnega avtomobila trčila v peško. Opravili so ogled in ugotovili, da je do nesreče prišlo, ko je triletna deklica nenadoma stopila na vozišče in s telesom zadela v avtomobil 26-letne voznice. Deklico so reševalci zaradi hude poškodbe noge odpeljali v bolnišnico.

Nepravilno se je vključeval

Novomeški policisti so bili v četrtek nekaj po 19. uri obveščeni o prometni nesreči na Smrečnikovi ulici. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 40-letni voznik avtomobila, ki je zaradi nepravilnega vključevanja na prednostno cesto trčil v avtomobil, ki ga je vozila 49-letna voznica. Povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligrama alkohola, so prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pobegnil s kraja nesreče

O prometni nesreči na Kandijski cesti, kjer naj bi povzročitelj nesreče odpeljal s kraja, so bili policisti PP Novo mesto obveščeni v petek okoli 20. ure. Na podlagi opisa vozila so pri Beli Cerkvi izsledili 36-letnega voznika, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom na parkirnem prostoru trčil v drug osebni avtomobil. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,92 miligrama alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Trčil v skalo

V noči na nedeljo je voznik avtomobila vozil iz smeri Novega mesta proti Straži. V Potoku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, kjer je trčil v skalo, vozilo pa je ponovno odbilo na cesto, kjer je obstalo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,82 miligrama alkohola. Zoper voznika bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pijan po enosmerni cesti v napačno smer

Črnomaljski policisti so v četrtek popoldne med kontrolo prometa v Črnomlju ustavljali voznika avtomobila znamke Opel astra. Kršitelj njihovih znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, nevarno prehiteval druga vozila in zapeljal v napačno smer na enosmerni cesti. Policisti so voznika ustavili in med postopkom ugotovili, da gre za 37-letnega kršitelja s Hrvaške, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,67 miligrama alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in o številnih kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na hladno

V noči na nedeljo so policisti v Veliki vasi pri Krškem ustavili voznika avtomobila, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali in je nadaljeval z vožnjo. 29-letnemu vozniku so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 0,83 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvah seznanili sodišče.

Ob samokolnico in salame

V Trebnjem je prejšnji teden nekdo iz gospodarskega objekta izmaknil samokolnico in suhomesnate izdelke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 300 evrov.

Izmaknili traktorja

V noči na petek so neznanci v kraju Gorenje Jesenice na območju Trebnjega z dvorišča gospodarskega objekta in iz pomožnega objekta odpeljali dva vrtna traktorja. Lastnika sta oškodovana za 5.000 evrov.

Skozi okno

V Cerovem Logu na območju Šentjerneja je v četrtek neznanec skozi okno vstopil v stanovanjsko hišo in ukradel denar in zlat nakit. Lastnika je oškodoval za 1.200 evrov.

Še PIN kodo je našel

V petek popoldne je v Rumanji vasi nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Izmaknil je denar in bančno kartico s PIN kodo. Lastnik je oškodovan za okoli 500 evrov.

Ukradel golfa

S parkirnega prostora v Dolenjskih Toplicah je med petkom in nedeljo nekdo odpeljal osebni avtomobil VW golf 2.0 tdi, bele barve, letnik 2015, reg. št. LJ 52-RMN.

Izmaknil denar in kamero

Na Humekovi ulici v Krškem je med petkom in soboto neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in kamero.

Zaprosili za azil

Krški policisti so na avtocestnem postajališču Zaloke izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

Policisti PP Šentjernej so v soboto dopoldne pri Šmarju izsledili dva državljana Maroka in državljana Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po zaključenih policijskih postopkih odpeljani v azilni dom.

Iračana predali Hrvatom

Črnomaljski policisti pa so sinoči okoli 19. ure pri Vukovcih izsledili dva državljana Iraka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Med tovorom Afganistanci

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so v četrtek med kontrolo tovornega vozila turških registrskih oznak na vstopu v Slovenijo med tovorom našli pet državljanov Afganistana, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

V petek so med pregledom tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak v tovornem delu našli pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli.

Včeraj so v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak našli še štiri državljane Afganistana, ki so se prav tako skušali izogniti mejni kontroli. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

J. A.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava