Poziv voznici, udeleženi v včerajšnji prometni nesreči v Brežicah; poškodoval BMW

12.2.2019 | 10:50

Foto: arhiv DL

Brežiški policisti so bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči, v kateri naj bi bila udeležena kot peška. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov se je nesreča zgodila okoli 9. ure, ko je ženska prečkala cesto izven prehoda za pešce na cesti Bratov Cerjakov. Vanjo naj bi trčila voznica avtomobila, ki je pripeljala iz centra Brežic in zavijala na Prečno pot. Voznica se je po nesreči ustavila in peški ponudila pomoč, vendar je ta pomoč odklonila.

"Zaradi razjasnitev vseh okoliščin nesreče prosimo voznico, udeleženo v prometni nesreči, da se zglasi na Policijski postaji Brežice ali pokliče na telefonsko številko 07 466 03 00," so sporočili s PU Novo mesto.

Brez izpita v poškodovanem cliu prevažala več ljudi, kot bi jih smela

Črnomaljski policisti so včeraj nekaj po 7. uri med kontrolo prometa v Semiču ustavili voznico osebnega avtomobila Renault clio, ki sprva ni upoštevala svetlobnih in zvočnih znakov, s katerimi so jo ustavljali. Med postopkom so ugotovili, da 27-letna voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V vozilu, poškodovanem po celotni karoseriji, je prevažala več oseb, kot je to dovoljeno, otroci pa niso bili zavarovani z ustreznim zadrževalnim sistemom. Vozila je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi številnih kršitev so ji izdali plačilni nalog, avtomobil zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Na BMW za pet tisočakov škode

Na parkirnem prostoru na Bizeljski cesti v Brežicah je v noči na ponedeljek nekdo razbil steklo osebnega avtomobila znamke BMW in poškodoval notranjost. Povzročil je za okoli 5.000 evrov škode.

Prijeli osem Alžircev

Policisti PP Krško so v kraju Oštrc izsledili in prijeli osem državljanov Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

J. A.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava