bela krajina

Začetek del na osnovni šoli Loka morda konec leta

13.2.2019 | 16:00 | M. Ž.

Osnovna šola Loka Črnomelj (Foto: Arhiv šole)

Osnovna šola Loka Črnomelj (Foto: Arhiv šole)

Črnomelj - V Črnomlju, kjer si zadnja leta prizadevajo za rešitev prostorske stiske Osnovne šole Loka s približno 500 učenci, ki jo je poškodovala tudi lanska toča, nameravajo porušiti njen stari del in ga zgraditi na novo. Dela bi morda lahko začeli decembra oz. konec leta, pred tem pa jih po usklajevanjih s pristojnim ministrstvom čaka še vnovična preučitev projekta, je poročala STA.

Črnomaljski župan Andrej Kavšek je na včerajšnji novinarski konferenci povedal, da naj bi naložba bila vredna 10 milijonov evrov. Slabo tretjino tega zneska naj bi pokrila občina, ki se bo morala zaradi tega zadolžiti, računajo pa še na denarno podporo Eko sklada in obljubljeno državno pomoč po neurju s točo. Projekt bodo tudi skupaj s ministrstvom vnovič preučili oz. ga racionalizirali ter jasno razmejili osnovne in nadstandardne rešitve, ki jih bo morala poravnati občina, je dodal.

Občina je sicer za gradnjo šole pred letom dobila gradbeno dovoljenje, zaradi iskanja dodatnih denarnih virov pa so se nato, da bi tako dobili možnost sofinanciranja Eko sklada, lotili preprojektiranja dokumentacije. V Črnomlju so po usklajevanjih gradbene dokumentacije z ministrstvom na črnomaljski upravni enoti v začetku meseca vložili zahtevo za izdajo spremenjenega gradbenega dovoljenja, po pridobitvi projektne izvedbene dokumentacije pa morajo v Črnomlju skladno z zahtevo omenjenega ministrstva opraviti še recenzijo projekta.

Po županovih besedah črnomaljsko občino sicer po ureditvi razmer v Osnovni šoli Loka čaka dograditev Osnovne šole Dragatuš. Gradbeno dovoljenje že imajo, dela pa naj bi končali v dveh do treh letih. Naložba naj bi stala skoraj 2,5 milijona evrov, pri tem tudi tukaj računajo na državno in sofinanciranje Eko sklada.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava