mladi dopisnik

Razstava Pot knjige

13.2.2019 | 12:20 | Stanka Turšič Pungerčar, OŠ Artiče

Razstava Pot knjige
Razstava Pot knjige
Razstava Pot knjige

Artiče - Med 28. januarjem in 7. februarjem smo na Osnovni šoli Artiče gostili razstavo Pot knjige, ki je nastala v sodelovanju z vsemi pomembnejšimi akterji na področju knjige oz. bralne kulture v Sloveniji.

Razstava vključuje 12 plakatov, ki predstavijo naslednje tematske sklope: Rojstvo knjige – predstavitev avtorja, založbe, tiska, e-knjige; Knjiga sreča bralca – predstavitev knjigarne in knjižnice; Zaljubimo se v knjige – predstavitev orodja za promocijo knjige bralcu, promocija knjige in z njo povezane dejavnosti, nagrade, projekti; V objemu besed – srečanje bralca z ustvarjalci knjige oz. naš junak knjižni molj najde svoj novi dom.

Skozi zgodbo o knjižnem molju, ki izgubi svoj dom, sta učence od 1. do 6. razreda na plakatih popeljala pisatelj Žiga X Gombač in ilustrator David Krančan. Učenci so spoznali postopek nastanka knjige, po koncu razstave pa pridobljena spoznanja utrdili s pomočjo različnih dejavnosti (barvanje knjižnega molja, izdelava knjige, nagradna uganka). Trije učenci, ki so si ogledali razstavo in pravilno rešili uganko, so ob koncu razstave prejeli knjižno nagrado.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava