Prašičja glava v zabojniku za steklo

18.2.2019 | 08:00

Ostanki kolin v posodi za odpadno stekleno embalažo (november 2018)

Ostanki kolin v posodi za odpadno stekleno embalažo (november 2018)

Odpadne sveče med biološkimi odpadki (november 2018)

Odpadne sveče med biološkimi odpadki (november 2018)

Črnomelj - Pred časom smo v rubriki Halo, tukaj bralec Dolenjca poročali o nezadovoljstvu nekaterih občanov Črnomlja glede (ne)čiščenja smeti v naravi s strani delavcev Komunale Črnomelj. Že tedaj se je odzval tudi direktor podjetja Samo Kavčič, ki je uredništvu poslal nekaj zelo zgovornih posnetkov.

Kavčič je med drugim pojasnil, da je vedno na voljo za morebitne pritožbe občanov nad ravnanjem zaposlenih, a odločno zavrnil, da bi ti namerno delali slabo in dopuščali onesnaženje narave. Povedal je, da njihovi delavci tedensko izpraznijo kar sedem tisoč odjemnih mest in skrbijo za več kot 190 ekoloških otokov na območju občin Črnomelj in Semič.

»Vse to je razporejeno na približno 485 kvadratnih kilometrih, skupna količina odpadkov na leto pa je več kot 4.000 ton. Izvajamo tudi odvoz kosovnih odpadkov po sistemu od vrat do vrat (za uporabnike brezplačno), izvajamo pa tudi občasne akcije, kot je na primer akcija zbiranja nevarnih odpadkov. Za vse našteto je zadolženih nič več kot 15 zaposlenih, skupaj z vsemi šoferji in zaposlenimi na zbirnih centrih na Vranovičih in Semiču,« je dejal in, kot omenjeno, poslal še nekaj zadnjih posnetkov, »iz katerih je razvidno, s čim se zaradi nevestnosti nekaterih občanov ukvarjamo še dodatno«.

Problematika (žal) zagotovo ni omejena le na delovanje črnomaljske komunale, zato objavljamo njihove fotografije, ki dodatnih pojasnil verjetno niti ne potrebujejo.

Članek je objavljen v 5. številki Dolenjskega lista z dne 31. januar 2019.

M. M., foto: arhiv Komunale Črnomelj

Galerija

Komentarji (4)

18.2.2019Ocenineevedni 
Že od negdaj se dogajajo ČUDNE zgodbe!,da sedaj v novih časih ne omenjam!!-sej,če samo jaz vržem,se ne bo nič poznalo!?
20.2.2019—   (4)   (4)   Oceniabecedarij 
ljudski glas pravi, da so svinjsko glavo odvrgli aktivisti SĐS, ki so si zaželeli čuvati mejo na Kolpi, a so jo ucvrli pred migranti nazaj v smeri Turjaka in....
22.2.2019 2   (2)   (0)   Oceniabc 
bolj star bolj nor
23.2.2019Ocenidelec 
Ne moreš verjet. Pred leti vidim staro gospo, pripelje za dve prikolice vejevja iz domačega sadovnjaka in to izloži na ekološki otok. Do deponije pa je imela še manj kot kilometer in v tiste času je deponija obratovala.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava