kočevsko-ribniško

Ste se udeležili čistilne akcije? Pošljite vaše fotografije!

24.3.2019 | 13:40 | Besedilo in foto: Milan Glavonjić

Na spletno.urednistvo@dol-list.si nam pošljite posnetke z vaše čistilne akcije okolja.

Na spletno.urednistvo@dol-list.si nam pošljite posnetke z vaše čistilne akcije okolja.

Breg pri Ribnici - »Pa pojdimo,« je včeraj zgodaj zjutraj, ko je sonce že posijalo na ribniško dolino, pred kozolcem na Bregu, predmestju dežele suhe robe iz ljubljanske smeri, druščini tridesetih sovaščanov dejal Borut Levstik, predsednik nadvse dejavnega Vaško etnološko turističnega društva Veter. Med njimi je bilo tudi vsaj ducat otroških rok. Največ jih je smeti v vreče pobiralo z brežine reke Bistrice, druga skupina pa ob robu državne ceste do industrijske cone.

»Izkupiček akcije, več deset polnih velikih vreč, je bil približno enak lanskemu, kar pomeni, da nekateri ljudje težko opustijo svoje slabe navade onesnaževanja okolja. Odpadke odvržejo kar tako. Še posebej smo glave dali v kup pri čiščenju pravega odlagališča, ki je že dalj časa »cvetelo« na dvorišču sosedove, sicer zapuščene hiše. Komunala je tod namestila dva velika kontejnerja, v katerega bodo prihodnji teden ločeno zbirali odpadke,« je dejal Andrej Klun, prvi predsednik društva, ki je bilo ustanovljeno leta 2005.

Pred začetkom akcije je vaščane pozdravil tudi ribniški župan Samo Pogorelc, ki je še posebej razveselil najmlajše. Za bistrost dneva in zagnanost, kot je dejala 10-letna Zara, jim je ponudil zelo slastne kremšnite. »Spodbudna je ta vaška organiziranost. Ne le ob tej akciji, tudi čez leto na Bregu znajo zase veliko postoriti. Njihovemu primeru, pričakujem, naj sledijo tudi drugi,« se nadeja Pogorelc.

Včeraj so čistilne akcije potekale po številnih krajevnih skupnostih širše regije. Če želite z nami deliti izkušnje in fotografije, jih prosimo pošljite na spletno.urednistvo@dol-list.si. Najboljšo po izboru uredništva bomo mogoče objavili na naslovnici tiskane izdaje Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Galerija (6)

breg-11
breg-12
breg-13
breg-14
breg-15
breg-16

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava